Rauman kirkkoherraksi esitetään konservatiivisen herätysliikkeen Henry Liivolaa

Kirkkoneuvoston esitys menee kirkkovaltuuston päätettäväksi. Lopullinen päätös tehdään valtuustossa.

Rauma
risti kirkko kristinusko kynttilät
Soila Ojanen / Yle

Rauman kirkkoherraksi esitetään Henry Liivolaa. Kirkkoneuvoston esitys menee seuraavaksi kirkkovaltuuston käsittelyyn.

Kirkkovaltuuston päätös on lopullinen, eli Rauman seurakuntalaiset eivät pääse vaikuttamaan ratkaisuun.

Konservatiivien lähetti

Kirkkoherraksi esitettävä Henry Liivola on viime aikoina työskennellyt Suomen evankelis-luterilaisen kansanlähetyksen lähetystyöntekijänä.

Kansanlähetys on kirkon sisällä vaikuttava konservatiivinen herätysliike, jonka parissa on vastustettu muun muassa naispappeutta, abortteja ja homoseksuaalisuutta.

Kansanlähetyksessä toimii satakuntalaisista kirkkoherroista muun muassa Kankaanpään kirkkoherra Keijo Rainerma, joka on paikkakunnallaan ja Turun arkkihiippakunnassa kiistelty henkilö seurakuntaa jakavan linjansa takia.

14 hakijaa

Henry Liivola hävisi Rauman edellisen kirkkoherranvaalin Seppo Sattilaiselle. Sattilainen sai seurakunnan jäsenten keske pidetyssä kirkkoherranvaalissa 1 527 ääntä kun toiseksi vaalissa tullut Liivola jäi 1 064 ääneen.

Sattilainen joutui jättämään kirkkoherran tehtävät viime vuonna sen jälkeen, kun tuomiokapituli oli käsittelemässä hänen asemaansa virkamiesoikeudellisessa arvioinnissa.

Sattilainen oli keskeinen tekijä, kun seurakunta ajautui vakaviin sisäisiin ilmapiiriongelmiin. Viime syksystä saakka Raumalla on ollut väliaikainen kirkkoherra ratkomassa kiistoja ja umpisolmuja.

Myös Poriin Teljän seurakuntaan töihin siirtynyt Seppo Sattilainen haki 13 muun ohella kirkkoherran tehtävää mutta ei päässyt haussa alkua pidemmälle. Seurakunta on painottanut tehtävän täyttämisessä vahvaa henkilöjohtamista ja yhteistyökykyä raskaasti ongelmaisessa seurakunnassa.

Muut jatkohaastattelussa olleet olivat Piikkiön kirkkoherra Merja Hermonen, Tampereen seurakuntayhtymän sairaalasielunhoitaja Ulla Ruusukallio ja Eurajoen kristillisen opiston rehtori Mirja Vuoristo.