1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

Tampereen uudessa tunnelissa ajettiin aamulla lähes hartaissa tunnelmissa: "Ihmiset halusivat katsella maisemia"

Liikennekeskuksen mukaan liikenne sujuu tunnelissa ja sen ympärillä mallikkaasti.

liikenne
Ylen aamu-tv: Suomen pisin maantietunneli aukesi
Ylen aamu-tv: Suomen pisin maantietunneli aukesi

Aamun työmatkaliikenne on soljunut vasta-avatussa Tampereen Rantatunnelissa varsin rauhallisesti. Yle Tampere oli seitsemän jälkeen liikkeellä tamperelaisen Petri Pommelinin kanssa. Pommelin kulkee päivittäin työmatkansa Näsijärven rantaa kulkevaa väylää pitkin.

– Hyvin sujui ajo. Yllättävänkin hiljaa siellä mentiin, hiljaisimmillaan 40 kilometriä tunnissa. Ihmiset halusivat ilmeisesti katsella maisemia, Petri Pommelin nauraa.

Tunnelissa saa ajaa 60 kilometriä tunnissa. Tieliikennekeskuksen mukaan liikenne on sujunut tunnelissa ja sen ympäristössä varsin juohevasti, vaikka Paasikiven-Kekkosentie on nyt suljettu väiltä Mustalahti-Santalahti ja keskustaan saapuvien on etsittävä uusia reittejä.

– Autoja riittää tunnelissa, mutta ne kulkevat oikeaan suuntaan ja oikealla nopeudella, liikennepäivystäjä Leena Peltonen sanoo.

Peltonen kertoo, että ensimmäinen hälytysajoneuvokin on jo ajanut tunnelin läpi. Autoilijat saavat liikennepäivystäjältä kiitosta hyvästä toiminnasta.

– Ihan hyvin autoilijat osasivat väistää ja antoivat tilaa. Koko tunnelin mitalta pääsi hyvin läpi eikä ollut ongelmia, Peltonen kertoo.

Liikenne on aamun ajan kulkenut hyvin myös Tampereen keskustassa. Liikennevirastolla on kamerat mm. Sepänkadulla, Satakunnankadulla ja Itsenäisyydenkadulla ja ainakaan nämä tiet eivät aamun työmatkaliikenteen aikana ruuhkautuneet.

Katso Yle Areenasta_ Aamu-TV:n suora lähetys Rantatunnelin avaamisesta._

Lue seuraavaksi