Muistio: Britannian hallituksella ei ole kattavaa Brexit-suunnitelmaa

The Timesin ja BBC:n mukaan suunnitelman puute EU-erosta johtuu pääministeri Theresa Mayn hallituksen rivien rakoilemisesta.

Brexit
Mielenosoitus parlamentin edustalla Lontoossa.
Howard Jones / EPA

Britannian hallituksella ei ole kattavaa suunnitelmaa EU-eron toteuttamiseksi, eikä sellaista ehkä saada aikaiseksi vielä puoleen vuoteen. Tieto perustuu The Times -lehdelle (siirryt toiseen palveluun) vuodettuun hallituksen muistioon, jonka myös yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun) on nähnyt.

Britannian hallituksen tiedottaja väittää, että vuodettu muistio ei ole hallituksen raportti. Hän sanoo, että ei tunnista siinä kirjoitettuja väitteitä.

The Timesin ja BBC:n mukaan suunnitelman puute EU-erosta johtuu pääministeri Theresa Mayn hallituksen rivien rakoilemisesta. Muistiossa Maytä arvostellaan siitä, että hän haluaa itse tehdä kaikki ratkaisevat päätökset.

Britannian hallinto työstää 500 Brexitiin liittyvää projektia, ja se saattaa tarvita jopa 30 000 uutta työntekijää niiden toteuttamiseksi. Theresa May on aiemmin sanonut, että Britannia käynnistää neuvottelut EU-erostaan maaliskuun loppuun mennessä.

Lähteet: Reuters