Oikeudenkäynti Bangkokin pommi-iskusta on käynnistynyt

Thaimaan poliisin mukaan kaksi syytettyä miestä on tunnustanut tekonsa. Miehet puolestaan sanovat, että heidät pakotettiin tunnustamaan.

Pommit ja räjähdykset
Pommiräjähdyksen aiheuttamia tuhoja Erawanin pyhätössä Bangkokissa.
Pommiräjähdys tappoi elokuussa useita ihmisiä Erawanin hindupyhätössä Bangkokin vilkkaalla turistialueella. Ritchie B. Tongo / EPA

Kahta Kiinan uiguuria syytetään Bangkokin Erawanin pyhäkköön tehdystä tuhoisasta pommi-iskusta tänään tiistaina alkaneessa oikeudenkäynnissä. 20 ihmistä kuoli ja yli 120 haavoittui pommi-iskussa elokuussa 2015. Kuolonuhrien joukossa oli 14 ulkomaista turistia.

Oikeudenkäyntiä lykättiin kolme kertaa, koska puolustusasianajaja kyseenalaisti syytetyille valitut tulkit. Tulkit ovat Kiinan suurlähetystön välittämiä ja puolustusasianajaja epäilee, että heillä voi olla ennakkoluuloja uiguurivähemmistöä kohtaan.

Oikeuden mukaan mitään näyttöä puolueellisuudesta ei ole tullut ilmi, ja oikeudessa on tänään tiistaina alettu kuulla todistajanlausuntoja.

Poliisin mukaan miehet ovat tunnustaneet tekonsa. Miehet puolestaan sanovat, että heidät pakotettiin tunnustamaan.

Kumpikin syytetty on kieltänyt syyllisyytensä. Heitä vastaan on nostettu kymmenen syytettä, murhasta räjähteiden laittomaan hallussapitoon.

Thaimaan poliisin mukaan pommi-iskun motiivina oli kosto, koska poliisi oli häirinnyt ihmissalakuljettajien verkoston toimintaa.

Lähteet: AP, Reuters