1. yle.fi
  2. Uutiset

Pääministeri Sipilä: Elinkeinoelämän etujärjestöistä kuuluu pääasiassa kitinää

Sipilän mukaan yrityksissä tunnelmat ovat piristyneet, mutta julkisuuteen nousee pääasiassa yrittäjien ja elinkeinoelämän etujärjestöjen kitinä.

edunvalvonta
Juha Sipilä
Juha SipiläMikko Ahmajärvi / Yle

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) arvostelee talouselämän etujärjestöjä apean mielialan lietsomisesta Suomen talouteen. Sipilä sanoi Ylen Ykkösaamussa, että yrittäjien ja elinkeinoelämän etujärjestöjen viesti peittää alleen yrittäjien todelliset tunnelmat.

– Itseäni harmittaa tämä sama viesti. Itse kun kierrän yrityksissä, niin tunnelma on aivan toisenlainen. Siellä investoidaan ja palkataan ihmisiä, Sipilä sanoo.

Sipilän mukaan piristyneet tunnelmat näkyvät yritysvierailujen lisäksi myös parantuneista työllisyysluvuista, mutta julkisuuteen välittyy lobbaajien synkeämpi näkemys Suomen tilanteesta.

Onko etujärjestöissä jäänyt kitinävaihde päälle?

– Kyllä, yrittäjien ja elinkeinoelämän etujärjestöjen viesti tahtoo olla pääasiassa kitinää, Sipilä tiivistää.

Sipilä luottaa Terrafameen

Ykkösaamussa käsiteltiin myös Terrafamen Sotkamon nikkelikaivoksen tilannetta. Sipilän mukaan kaivoksen toimintaan voi olla tulossa mukaan kansainvälisiä yrityksiä. Vuoden 2018 puolessavälissä kassavirran pitäisi olla Sipilän mukaan plussan puolella.

– Tähän suunnitelmaan voi nyt luottaa ihan eri tavalla, kun tähän mennessä tehty suunnitelma on mennyt juuri niin kuin yhtiö on meille esittänyt, Sipilä sanoo.

Lue seuraavaksi