Erikoisen tittelin takaa löytyy somettamista, mentorointia ja tilaratkaisuja – "Työni on hyvin luovaa"

Community managerina työskentelevä Kaisa Pappila tietää onnistuneensa työssään, kun ympärillä pörrää innostuneita ihmisiä.

työelämä
Community manager Kaisa Pappila
Tellus Innovation Arenan community manager Kaisa Pappila pääsee työssään toteuttamaan itseään monella eri tavalla.Ville Pohjoinen

Nykyajan luovaan, teknistyvään ja pitkälle verkostoituneeseen työhön liittyvät tehtävänimikkeet pistävät maallikon pasmat sekaisin. On testausguruja, front-end engineerejä, community managereita ja jopa toimistomummojakin.

Tehtävänimikkeiden takaa löytyy kuitenkin ehtaa työpanosta, jossa luova ajattelu, asiakaslähtöisyys ja yhteisöllisyys korostuvat.

Kysyimme Oulun yliopiston Tellus Innovation Arenan community manager Kaisa Pappilalta, mitä hänen työhönsä kuuluu?

Luovuutta on vaikea mitata

– Hoidan tilavarauksia, järjestän tapahtumia, huolehdin kaikenlaisista kohtaamisista ja olen ollut myös mukana suunnittelemassa tilan rakentamista ja konseptia. Työhöni kuuluu myös somekanavien ylläpitoa ja nettisivujen päivittämistä eli tässä työssä on sekä fyysinen että sähköinen puoli.

Yhä enemmän nykyajan työelämässä korostuva luovuus näkyy myös Pappilan työnkuvassa.

– Mitä olen luovuudesta oppinut ollessani vuoden tässä tehtävässä on se, että sitä on vaikea mitata. Koen kuitenkin että työni on hyvin luovaa ja tässä saa toteuttaa itseään monella tavalla.

– Esimerkkinä voin kertoa kaikille tiedekunnillle avoimesta mentorointiohjelmasta, jonka ideoin ja jollaista ei ole aikaisemmin tehty. Eli todellakin voi heittää luovia, uusia ideoita.

Tulokset pistävät hymyilyttämään

Luovuuden mittaaminen on vaikeaa, mutta työn hyvät tulokset ovat silti ilmeiset.

– Kun olen täällä Telluksessa ja näen kuinka vilkasta täällä on, mitä uusia juttuja täällä syntyy ja aistin tilassa toimivien ihmisten innostuksen, tiedän olleeni mukana tekemässä jotain todella hienoa, Pappila toteaa.

Testaa tietämyksesi ammateista: http://yle.fi/uutiset/3-9294034