1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemi

Sinnikäs matkailun eteen tehty työ toi Presidentin kansainvälistysmispalkinnon Rovaniemelle

Palkinnon ehdottaneen Team Finlandin mukaan Rovaniemen ja Visit Rovaniemen tekemä pitkäjänteinen työ matkailun edistämiseksi vie Suomea maailmalle tavalla joka hyödyttää myös muiden vientiyritysten vientiponnisteluja.

Rovaniemi
Rovaniemen kaupungintalo
Perttu Ruokangas / Yle

Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto on tunnustus suomalaisille, kansainvälisesti menestyneille yrityksille ja yhteisöille. Presidentti myöntää palkinnon vuosittain Team Finland -johtoryhmän esityksestä.

Rovaniemen lisäksi palkittiin matalien lämpötilojen mittausjärjestelmiin erikoistunut yritys BlueFors Cryogenics sekä älylaitteiden testausjärjestelmiä kehittävä yritys OptoFidelity.

Kolmas palkittu lappilainen

Palkinto on perustettu vuonna 1967 ja ensimmäisenä vuonna palkinnon sai J.Marttiinin Puukkotehdas. Vuonna 1994 palkinnon sai Lappset Group Oy. Visit Rovaniemi ja Rovaniemi ovat kolmas lappilainen yritys tai taho joka on palkittu Tasavallan Presidentin kansainvälistymispalkinnolla.

- Tämä on varmasti yksi hienoimmista kunnianosoituksista mitä alalla toimiessa voi saada ja olen äärimmäisen ylpeä ja onnellinen koko Rovaniemen matkailuelinkeinon puolesta, hehkuttaa Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.
Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.Jarmo Honkanen / Yle

Sanna Kärkkäinen uskoo, että palkinnon saantiin vaikuttaa se pitkän linjan työ jonka eteen koko alue on ponnistellut noin kolmenkymmenen vuoden ajan. Kaiken keskiössä Napapiiri ja Joulupukin Paja Joulupukin toimesta.

– Kaikki tämä ja julkisen puolen, yritysten ja matkailuväen suuri yhteinen työ vuosien ajan ja nyt se noteerataan. Se tuntuu valtavan hienolta, jatkaa Sanna Kärkkäinen.

Joulupukki johtaa jouluparaatia Rovaniemen Rovakadulla.
Jouluparaati Rovaniemen keskustassa.Perttu Ruokangas / Yle
Lue seuraavaksi