Probioottiset tamponit floppasivat Suomessa – myydään hyvin pieniä määriä

Probioottiset tamponit eivät kiinnosta kuluttajia Suomessa. Ihmiset ovat löytäneet verkkoapteekin intiimituotteiden myyntikanavana.

Intiimituotteet
Probaiittinen tamponi
Kuluttaja ei välttämättä löydä probioottisia tamponeja apteekin hyllyltä. Mika Niskanen

Probioottiset tamponit eivät näytä innostavan suomalaisia kuluttajia. Kyseessä on tamponi, jonka probioottiset bakteerit tuottavat maitohappoa, joka ylläpitää intiimialueen pH-arvoja. Se lupaa suojaavan esimerkiksi intiimialueen ärsytykseltä ja kutinalta.

Yliopiston apteekista kerrotaan, että tuotetta myydään hyvin pieniä määriä. Myös tuotteen myyjä Suomessa kertoo samaa. Tuote on ollut myynnissä muutaman vuoden.

Esimerkiksi Yliopiston apteekeissa tuote on tällä hetkellä myynnissä ainoastaan verkkokaupassa. Kysyntä on kasvanut hiljalleen.

– Voi olla, että tuotteen lanseeraus ei tavoittanut suurta kuluttajakuntaa siinä vaiheessa, kun se tuli Suomen markkinoille, Yliopiston apteekin proviisori ja apteekinhoitaja Elina Lammi arvelee.

Apteekkari Merja Niskanen.
Veturiapteekin apteekkari Merja Niskanen kertoo, etteivät probioottiset tamponit käy kaupaksi myöskään Kajaanissa.Mika Niskanen

Kajaanin Veturiapteekissa tuotetta myydään liikeessä, mutta apteekkari Merja Niskasen mukaan se ei tahdo liikahtaa hyllyltä. Hänen mukaansa muut vastaavia vaivoja hoitavat tuotteet myyvät paremmin.

Suomessa myytäviä probioottisia tamponeja tuottava ruotsalainen Ellen Ab ei kommentoi myyntilukuja.

Intiimialueen tuotteita myydään verkossa

Lammin mukaan ihmiset ovat löytäneet verkon erityisesti intiimituotteiden myyntikanavana. Lammi kertoo, että osa asiakkaista haluaa ostaa intiimituotteet mieluummin anonyymisti verkosta ja kysyä farmaseutinkin neuvot verkkokeskustelussa samassa yhteydessä.

– Intiimituotteita menee verkkoapteekeista suhteessa enemmän, kuin mitä kivijalka-apteekeista, Lammi kertoo.

Esimerkkejä kyseisistä tuotteista ovat esimerkiksi ehkäisytuotteet, tulehduksiin liittyvät tuotteet ja emätinkuulat. Lammi korostaa, että tuotteet menevät kuitenkin kaupaksi myös myymälöissä.

En ainakaan sanoisi, ettei kehdata tulla tänne apteekkiin jonkin asian kanssa.

Merja Niskanen

Yhtenä esimerkkinä raskaustestiä ei välttämättä haluta ostaa verkkoapteekista, sillä tulos halutaan saada tietää nopeasti. Tämä voi päteä myös muihin tuotteisiin.

Kajaanin Veturiapteekin apteekkari Merja Niskanen kuitenkin korostaa, että ihmiset tulevat myös kivijalkaliikkeissä rohkeina kysymään intiimialueen vaivoista.

– En ainakaan sanoisi, ettei kehdata tulla tänne apteekkiin jonkin asian kanssa. Opastus on tässä todella tärkeätä, Niskanen pohtii.

Yliopiston apteekin Lammi muistuttaa, että asiantuntijoilta voi kysyä vinkkejä myös verkkoapteekissa, kuten kivijalkaliikkeessäkin.

– Ei kannata arastella kysyä mistään tuotteista. Nämä intiimialueen tuotteet ovat arkipäivää täällä, että rohkeasti vain kysymään, niin autamme mielellämme, Lammi kertoo.