Kemin Seudun 4H-yhdistys ajautumassa konkurssiin

Vuonna 1940 perustettu Kemin Seudun 4H-yhdistys on taloudellisessa ahdingossa. Keminmaan kunnan tuen loppuminen on jättänyt ison aukon yhdistyksen kassaan.

järjestötoiminta
Kemin Seudun 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Satu Järvelä (vas.) ja hallituksen puheenjohtaja Ritva Rahkonen.
Kemin Seudun 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Satu Järvelä (vas.) ja hallituksen puheejohtaja Ritva Rahkonen.Minna Aula / Yle

Kemin Seudun 4H-yhdistys painii isojen talousvaikeuksien kanssa. Yhdistyksen mukaan rahapula uhkaa lakkauttaa koko toiminnan. Ison vajeen yhdistyksen kassaan on jättänyt se, ettei Keminmaan kunta ole maksanut tänä vuonna toiminta-avustusta yhdistyksille.

4H-yhdistys on muun muassa työllistänyt nuoria, järjestänyt seniori- ja pihapalveluita, toiminnassa on kokki- ja askartelukursseja, erilaisia kerhoja sekä dogsitter-toimintaa.

Todennäköisesti ei ole puotia ollenkaan, eikä yhdistystäkään.

Satu Järvelä

– Viime vuonna työllistimme 16 nuorta, sanoo toiminnanjohtaja Satu Järvelä.

Kemin Seudun 4H-tilat sijaitsevat Keminmaan keskustassa. Useana vuonna tiloihin on avattu joulupuoti, mutta nyt tilanne on toinen.

– Todennäköisesti ei ole puotia ollenkaan, eikä yhdistystäkään. Jos ei taivaalta tipu rahasäkkiä, Järvelä sanoo.

Yhdistys päättää lakkauttamisesta tämän vuoden loppuun mennessä. Jäseniä yhdistyksellä on 265.

– Tiukoilla on oltu ennenkin. Kaikissa muissa Lapin kunnissa kunnat auttavat taloudellisesti 4H-yhdistyksiä, mutta meidän yhdistystä ei tue tällä hetkellä kukaan. Joudumme miettimään yhdistyksen lakkauttamista kun ei ole millä laskuja maksaa, sanoo hallituksen puheenjohtaja Ritva Rahkonen sanoo.

Kemin Seudun 4H-yhdistys järjestää Maaseudun joulu tulee kaupunkiin –myyjäiset Kemin kulttuurikeskuksessa joulukuussa, vaikka yhdistys lakkautettaisiinkin.