Michelle Obamaa apinaksi solvannut Facebook-kommentti herättää raivoa

Länsivirginialainen nainen sai potkut haukuttuaan Michelle Obamaa "korkokenkiä käyttäväksi apinaksi". Myös Facebook-kommenttia kehuneelle pikkukaupungin pormestarille vaaditaan eroa.

Michelle Obama puhuu demokraattien puoluekokouksessa. Kuva: Shawn Thew / EPA

Yhdysvalloissa Michelle Obamaa loukkaavat Facebook-kommentit ovat saaneet tuhannet ihmiset vaatimaan kirjoittajien erottamista.

Washington Post -lehden (siirryt toiseen palveluun) mukaan Clay-nimisessä kaupungissa Länsi-Virginiassa asuva  Pamela Ramsey Taylor kirjoitti vaalien jälkeen Facebook-seinälleen, kuinka on "virkistävää nähdä Valkoisessa talossa taas tyylikäs, kaunis ja arvokas ensimmäinen nainen".

Hän jatkoi: "Olen väsynyt katsomaan apinaa korkokengissä."

Clayn pormestari Beverly Whaling kommentoi tämän jälkeen kirjoitusta: "Pelastit juuri päiväni, Pam."

Kirjoittajille vaaditaan eroa

Kommentit poistettiin ja molempien naisten Facebook-tilit on suljettu, mutta kuvakaappaus kirjoituksista ehti jo levitä sosiaalisessa mediassa.

Clayn kaupungissa on alle 500 asukasta, mutta kuvaa on jaettu ympäri maata ja maailmaa. Monet ovat raivostuneet kommenteista. Vetoomus, jossa molemmille vaaditaan eroa rasistisesta kirjoittelusta on allekirjoitettu 120 000 kertaa.

Taylor työskenteli Clayn piirikunnan kehitysyhtiössä, joka saa julkista rahoitusta. Paikallisen uutiskanavan (siirryt toiseen palveluun) mukaan hänet on jo erottu tehtävästään.

Uutistoimisto AP vahvistaa Beverly Whalingin eronneen länsivirginialaisen Clayn kaupunginjohtajan tehtävästään.

"En ole rasisti"

Washington Postin mukaan pormestari Whaling hän sanoi, ettei tarkoittanut kommenttiaan rasistiseksi. Hän sanoi viitanneensa Valkoisessa talossa tapahtuvaan muutokseen.

"He, jotka tuntevat minut, tietävät, etten ole rasisti", Whaling kommentoi lehdelle lähettämässä lausunnossaan.