Hyppää sisältöön

Herätys: EU vaatii, että kodinkoneesi kestävät pidempään, lapsibarometri julkaistaan ja ansiosidonnaisen lyhentämisestä äänestetään

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Kuva: Yle

Yhdysvallat ja YK tuomitsivat hyökkäykset siviilikohteisiin Syyriassa

Yhdysvallat tuomitsee jyrkästi Venäjän ilmaiskut Syyriassa. Yhdysvaltain mukaan viimeisimmät iskut ovat kohdistuneet useisiin sairaloihin, mikä on vastoin kansainvälistä oikeutta.

Myös YK:n jäsenvaltioiden ylivoimainen enemmistö päätti Aleppon siviilikohteisiin kohdistuvien iskujen tuomitsemisesta. YK:n yleiskokouksen ihmisoikeuksien komitea hyväksyi päätöslauselman äänin 116–15. Muun muassa Syyrian liittolaiset Venäjä ja Iran äänestivät sitä vastaan.

EU vaatii kestävämpiä kodinkoneita

Kuva: Anssi Leppänen / Yle

Kuluttajia ärsyttää, kun kodinkoneita ei kannata korjauttaa. Euroopan unioni aikookin vihdoin vaatia valmistajilta parempia ja ekologisempia koneita.

Ensimmäinen lapsibarometri julkaistaan

Suomen ensimmäinen lapsibarometri julkistetaan tänään aamulla kello 9.30. Siitä selviää, kuinka 6-vuotiaat Suomessa voivat. Lapsilta itseltään on kysytty esimerkiksi, onko heillä kavereita, kuunnellaanko heidän mielipiteitään, kiusataanko ja onko perheen kanssa yhteistä tekemistä.

Ansiosidonnaisen lyhentäminen eduskuntaäänestyksessä

Eduskunta äänestää ansiosidonnaisen työttömyysturvan lyhentämisestä. Hallituksen esityksen mukaan ansiosidonnaisen kesto lyhenisi 500 päivästä 400 päivään. Alle kolmen vuoden työhistorialla ansiosidonnaista työttömyysturvaa saisi enää 300 päivää. Muutos on tulossa voimaan ensi vuoden alusta lukien.

Obama puhuu Akropoliksella

Yhdysvaltain väistyvä presidentti Barack Obama vierailee Kreikan Akropoliksella, missä hän pitää puheen demokratiasta ja globalisaatiosta. Obama on viimeisellä Euroopan kiertueellaan presidenttinä. Matkaa hallitsee eurooppalaisten johtajien huoli Donald Trumpin vaalivoitosta.

Talousministerit Brysselissä

EU:n talousministerit ovat koolla Brysselissä, missä käsitellään EU:n ensi vuoden budjettia. EU-maat ja parlamentti ovat kiistelleet budjetin loppusummasta. Parlamentti haluaisi käyttää enemmän rahaa, jäsenmaat taas vähemmän. Suomea kokouksessa edustaa valtiosihteeri Risto Artjoki.