Makeistehtaassa riehuu tulipalo Kivijärvellä – tuhoutunee täysin

CandyWellin makeistehtaalla Kivijärvellä syttyi keskiviikkoaamuna raju tulipalo. Pelastuslaitoksen mukaan iso betonirakennus tuhoutuu täysin.

tulipalot
CandyWellin tehtaan tulipalo Kivijärvellä.
Pauliina Tolvanen / Yle

Tulipalo CandyWellin makeistehtaalla eteni nopeasti keskiviikkoaamuna. Pelastuslaitos sai hälytyksen palopaikalle hieman ennen puolta seitsemää, mutta seitsemän jälkeen palo oli levinnyt täyden palon laajuuteen.

– Töissä ei siihen aikaan ollut vielä ketään, ilmeisesti naapurista oli havaittu palo ja tehty hälytys, sanoo CandyWellin toimitusjohtaja Vesa Hurme.

Pelastuslaitoksen mukaan 900 neliön betonirakennus tulee tuhoutumaan täysin. Palon vahingot voivat nousta miljoonaan euroon.

– Tarkkaa arvioita ei tietenkään vielä voi antaa, mutta jos uusi halli pitää rakentaa ja koneet hankkia, ollaan siinä suuruusluokassa, sanoo Hurme.

Paikalla on kymmenkunta pelastuslaitoksen yksikköä, eikä palon syystä ole vielä tietoa.

– Keskitymme nyt suojaamaan ympäröiviä rakennuksia, ja estämään lisävahinkojen syntymisen, sanoo päivystävä palomestari Tapani Kellosaari.

CandyWell on 20-vuotias perheyritys, joka tekee makeisia puristustekniikalla. Sen makeisia on myynnissä irtokarkkihyllyissä ympäri maan. Tehdas pyörii neljän perheenjäsenen voimin.

– Olemme toki toiveikkaita tulevaisuuden suhteen, mutta ei tässä vaiheessa oikein voi mitään vielä sanoa, Hurme toteaa.

CandyWell valmistaa vuodessa noin 150 000 kiloa makeisia.

Kartta, johon on merkitty Jyväskylä, Saarijärvi ja Kivijärvi.
Google / Yle Uutisgrafiikka