Bloggari hullaantui suihkusaippuoista: "Olin kulkenut laput silmillä"

Viineissä saattaa olla eroja, mutta niin on suihkusaippuoissakin. Niiden ilosanomaa hehkuttaa blogisti Pasi Lindqvist, joka vieraili Ylen aamu-tv:ssä.

Aamu-tv
Ylen aamu-tv: Suihkusaippuasta hullaantunut mies
Ylen aamu-tv: Suihkusaippuasta hullaantunut mies

Copywriter Pasi Lindqvistillä oli ongelma: hän halusi kirjoittaa blogia, mutta aihe oli hakusessa. Lindqvist keksi verkkopäiväkirjan (siirryt toiseen palveluun), jolla on niukalti kilpailijoita. Se keskittyy suihkusaippuoihin. Niitä Lindqvist testaa, analysoi ja kommentoi.

– Tajusin, että niillä on minulle merkitystä. Olin pitkään kulkenut laput silmillä, kunnes huomasin, että suihkusaippuoilla saa iloa elämään, paljonkin, Lindqvist sanoo.

Miestä on helppo uskoa. Hänen viime perjantaina päivätty blogimerkintänsä alkaa sanoilla “Kun minä olen suihkussa kera saippuoideni, minä elän. Minä olen. Ich bin. I am. Jag är. Yo soy.”

Katso myös sisäänpäin

Lindqvistin lähestymistapa peseytymisaineisiin on lähes tieteellinen. Hän langettaa arvionsa tuoksun ja sen perusteella, mitä tuote lupaa.

– Jos siinä maalaillaan, että tässä on mustikkaa, tarkastelen, tuoksuuko se oikeasti mustikalta. Kiinnitän huomiota myös rakenteeseen. Onko se kermaista vai läpijuoksevaa, kun sen truuttaa kädelle: onko se nopeasti kaakeleilla maassa?

Ulkoisten ominaisuuksien lisäksi Lindqvist katsoo sisäänpäin ja miettii, millaisia tunteita aine herättää.

– Menen fiiliksen mukaan: mihin tuoksu ja kokemus vievät henkisesti ja emotionaalisesti.

Särö saippuoiden maailmassa

Lindqvistiä hiertää miesten saippuoihin liittyvä epäkohta. Ympäröivässä maailmassa sukupuoliroolit eivät ole entiseen tapaan yksioikoisia, mutta edistys ei ole siirtynyt suihkun puolelle. Monet miehille tarkoitetut pesuaineet tunnistaa jo tummasta väristä.

– On paljon mucho-macho-tuotteita, jotka tehdään miehille. Miksi oletetaan, että mies bilettää koko yön ja tarvitsee siksi virkistävän ja aktivoivan tuotteen? Biletyksen jälkeen ajatellaan, että mies menee bodaamaan, jota varten tarjotaan omanlaistaan saippuaa.

Lindqvist on ryhtynyt kapinaan. Hän on alkanut herätellä ajatusta, että mieskin voi hieroa kainaloihinsa naisellisiksi miellettyjä tuoksuja.

Äänestä lompakolla

Ylen aamu-tv:n haastatteluun Lindqvist saapuu pimeänä ja loskaisena aamuna tietysti suihkun kautta. Säähän sopi parhaiten paksu ja eksoottisen hajuinen pesutuote.

– Sillä saa ihan eri tavalla fiilistä, Lindqvist perustelee valintaa ja jatkaa:

– Kokeilkaa rohkeasti erilaisia tuoksuja. Sitä kautta markkinatkin tarjoavat enemmän vaihtoehtoja. Lompakolla voi äänestää, Lindqvist vakuuttaa.