Brittien joulumatkat Lappiin myytiin loppuun jo ennen brexit-äänestystä

Lapin talvisesongin matkailijoista noin 28 prosenttia tulee Iso-Britanniasta.

Lapin matkailu
Joulupukki ja pikkuontut niliaitan vieressä.
visitrovaniemi.fi

Suomi on Pohjoismaiden suosituin talvimatkailukohde, kertoo Visit Finland. Tälle talvikaudelle ennakoidaan ulkomaalaisten matkailijoiden määrän vielä kasvavan merkittävästi.

Visit Finlandin mukaan Lapin matkailutalven onnistuminen on taloudellisesti merkittävää koko maan kannalta. Etenkin britit ja ranksalaiset matkustavat Suomeen mieluiten talvella.

Britit ovat yhä Lapin suurin matkailijaryhmä ja tälle talvelle Brittien joulumatkat on jo myyty loppuun. Vuoden vaihteen jälkeen brittien Lapin matkailuun voivat vaikuttaa Brexit ja punnan kurssin lasku.

Tämän talvikauden matkailunäkymät ovat Visit Finlandin mukaan positiiviset erityisesti Lapin matkailun kasvun ansiosta. Lappiin tulee tänä talvena enemmän lentoja kuin vuosiin.

– Odotamme alkavalla talvisesongilla merkittävää kasvua ulkomaalaisten matkailijoiden määrässä. Uusien Euroopan lentovuorojen ja -reittien lisäksi yhteydet Aasiasta Helsingin kautta Lappiin paranevat myös kasvaneen kotimaisen paikkatarjonnan myötä, Visit Finlandin tutkimuspäällikkö Katarina Wakonen kertoo Finpron tiedotteessa.

Kiinan osuus kasvaa

Euroopan matkailukomission mukaan etenkin kiinalaisten matkailijoiden määrä Euroopassa on kasvanut tasaisella vauhdilla vaurastuneen keskiluokan ansiosta.

− Jos alkuvuoden kehitys jatkuu, Kiina tulee nousemaan Suomen viidenneksi tärkeimmäksi matkailumarkkinaksi yöpymisillä mitattuna. Myös kaikkien aasialaisten yhteenlasketut yöpymiset tulevat tänä vuonna todennäköisesti ohittamaan venäläisyöpymiset. Helsingin ja Lapin lisäksi kiinalaisten kiinnostus talveen ja myös muuhun Suomeen, kuten järvialueisiin, on lisääntynyt. Myös omatoimimatkailijoiden määrä on kasvanut, Wakonen sanoo.

Venäläiset palaamassa

Aasialaiset matkailijat ovat korvanneet Suomessa venäläisten matkailijoiden vähentymistä. Venäläisten matkailijoiden määrä on laskenut maan taloustilanteen, heikon valuuttakurssin ja matkustusrajoitusten takia.

− Venäläiset ovat edelleen suurin matkailijaryhmä Suomessa. Vaikka varsinaisesta elpymisestä ei voidakaan vielä puhua, rohkaisevia merkkejä on kuitenkin ilmassa ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen, Wakonen sanoo Finpron tiedotteessa.

Visit Finland tukee suomalaisia matkailuyrityksiä ja -palveluita. Se on osa Finpro Oy:tä, joka auttaa suomalaisyrityksiä kansainvälistymisessä.