1. yle.fi
  2. Uutiset

Karkkitehdas palaa – nämä irtokarkit saattavat loppua

Raju tulipalo on tuhoamassa CandyWellin tehdasta Kivijärvellä. Yhtiön tuotteita löytyy irtokarkkihyllyistä ympäri maan, ja varastot riittävät arviolta pari viikkoa.

makeiset
Kuvakaappaus CandyWellin verkkosivuilta.
Yle

Kivijärveläisen CandyWellin 900 neliömetrin tuotantolaitos Kivijärvellä Keski-Suomessa on tuhoutunut rajussa tulipalossa. Yhtiö valmistaa erilaisia makeisia puristustekniikalla.

– Ovelle koputettiin aamulla, että tehdas on tulessa. Melkoinen shokki perheyritykselle, sanoo CandyWellin toimitusjohtaja Vesa Hurme.

CandyWellin tunnetuin tuote lienee ruosteiset autot -niminen makeinen, joka kuuluu irtokarkkihyllyjen vakiotarjontaan eri puolilla maata. Vakiotuotteisiin kuuluvat myös nitrot, lätkät, veturit ja hedelmäpommit.

– Varastot riittävät ehkä pari viikkoa, sanoo CandyWellin toimitusjohtaja Vesa Hurme.

Hurmeen mukaan näyttää siltä, että yhtiö joutuu rakentamaan uuden hallin ja uudet koneet.

– Kyllä meillä vakava tavoite on, että tulemme jatkamaan karkintekoa Kivijärvellä mahdollisimman nopeasti. Varmaankin käymme kunnan kanssa neuvottelut uusista tiloista. Kalusto pitää katsoa erikseen, että kuinka nopeasti sitä saa tilalle hankittua, Hurme sanoo.

Yhtiön koneet ovat osin itse suunniteltuja ja rakennettuja. Hurmeen mukaan vahingot voivat nousta miljoonan euron luokkaan.

CandyWellin tuotevalikoima (siirryt toiseen palveluun) käsittää liki 40 tuotetta. Se valmistaa vuodessa noin 150 000 kiloa makeisia.

Kartta, johon on merkitty Jyväskylä, Saarijärvi ja Kivijärvi.
Google / Yle Uutisgrafiikka
Lue seuraavaksi