Koe uusi yle.fi

Tehostetun huumevalvonnan tulos yllätti Päijät-Hämeessä: "Kasvatus ammattimaisempaa kuin odotettiin"

Poliisin tehostettu huumevalvonta paljasti muun muassa kaksi törkeää kasvatusjuttua Hollolasta. Rikoskomisarion mukaan kasvatuksen taustalla on ainakin halvat kiinteistöt.

Päijät-Häme
Kannabiskasvi.
Vihjeitä kannabiksen kasvatuksesta tuli monta Päijät-Hämeen seudulta. Yle

Yhteensä Hämeen seudulla oli valvontakohteita 30, joista 15 oli Lahdessa, kaksi Hollolassa, yksi Heinolassa ja kaksi Asikkalassa.

Kannabiksen kasvatukseen liittyi kolme tapausta.

Käyttörikoksissakin oli muutamissa yksittäisissä jutuissa takavarikoitu kannabista, mutta niissä takavarikoitu aine suurin osa oli amfetamiinia.

– Tulos oli yllättävä siltä osin, että kasvatus oli taas näissäkin kohteissa ammattimaisempaa kuin odotettiin, kertoo Hämeen poliiisin rikoskomisario Pälvi Suokas.

Suokkaan mukaan huomionarvoista on myös se, että Hollolasta löytyi kaksi törkeää kasvatusjuttua.

– Hollolassa on ilmeisesti sopivia tyhjiä kiinteistöjä halvalla vuokrattavana tätä tarkoitusta varten, koska sieltä on paljastunut vastaavanlaisia tapauksia aiemminkin, Suokas kertoo.

Suurin osa käyttörikoksia

Pääosin Päijät-Hämeen alueen jutut olivat käyttörikoksia, joiden yhteydessä tutkittiin myös muita rikoksia esimerkiksi liikenteeseen tai näpistykseen liittyen.

Päijät-Hämeen viidestätoista jutusta kaksi oli törkeää huumausainerikosta, muutama tavallinen huumausainerikos ja suurin osa käyttörikoksia.