Bensowin säätiön entiselle johtajalle ehdollinen vankeustuomio muun muassa veropetoksista

Espoon käräjäoikeus on tuominnut Kauniaisissa lastenkotia ylläpitäneen Bensowin-säätiön entisen johtajan ja hallituksen jäsenen vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Kauniainen
Kauniaisissa sijaitseva Villa Bensow.
Bensowin lastenkotisäätiö Kauniaisissa on joutunut ongelmiin sekä verottajan että poliisin kanssa. Yle

Lastenkotia ylläpitänyt Bensowin säätiön entinen toiminnanjohtaja on tuomittu ehdolliseen vankeuteen Espoon käräjäoikeudessa.

Toiminnanjohtajaa on syytetty kahdesta törkeästä veropetoksesta, törkeästä kirjanpitorikoksesta ja luottamusaseman väärinkäytöstä tänään alkaneessa oikeudenkäynnissä.

Tapaukset osuvat aikajaksolle vuodesta 2008 vuoteen 2013. Bensowin säätiön on laskettu vältelleen veroja noin 300 000 euroa.

Toiminnanjohtajan palkka oli maksettu verojen kiertämiseksi hänen Tivalo Oy -nimiselle yritykselleen.

Syytetty tunnusti oikeudessa kyseessä olleen verosuunnittelun.

Ehdollisen vankeusrangaistuksen lisäksi syytetty joutuu korvaamaan toiminnallaan säätiölle aiheuttamansa noin 37 000 euron taloudellisen vahingon.

Vahinko aiheutui siitä, että hän on säätiön puolesta toimiessaan päättänyt maksaa toiminnanjohtajan palkkionsa arvonlisäverollisten laskujen perusteella hallinnoimansa osakeyhtiön pankkitilille sen sijaan, että säätiö olisi maksanut hänelle palkkion henkilökohtaisesti.

Entinen toiminnanjohtaja velvoitetaan myös korvaamaan noin 15 000 euroa säätiön veronkorotuksia ja viivästyskorkoja ja reilut 1000 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Ylen MOT-ohjelma kertoi upporikkaan Bensowin lastenkotisäätiön rahasotkuista jo helmikuussa 2013.

Bensowin säätiön rakennus Kauniaisissa
Bensowin lastenkotisäätiö Kauniaisissa.Christoffer Gröhn / Yle