Kahvila-unelma toteutui Lappeenrannassa – pieni kahvila keskittyy terveellisiin herkkuihin

Rebecca Lehtomäki kierteli pitkään maailmalla. Kahvilan perustaminen oli pitkään hänen unelmansa.

Lappeenranta
Kahvila Silmu Rebecca Lehtomäki
Lappeenrantalaistuneen Rebecca Lehtomäen unelmana on ollut aina perustaa oma kahvila, oivallinen tilaisuus aukeni, kun hän saapui Lappeenrantaan kierrettyään ensin maailmalla. Milla Tujula

Kun kahvila Silmun ovesta astuu sisään, kotoisa tunnelma tulee jo ovelta vastaan ja toivottaa vierailijan tervetulleeksi. Vaalea sisustus luo sisälle raikkaan, rauhallisen tunnelman joka kutsuu viihtymään. Silmu on yksi Lappeenrannan ainoista kahviloista, jonka valikoimasta löytyy raakakakkuja.

Raakakakkuja kutsutaan terveelliseksi vaihtoehdoksi, mutta mihin se oikeastaan sitten perustuu? Raakaleivonnaisissa raaka-aineet ovat pääsääntöisesti luonnon puhtaita antimia, kuten marjoja ja pähkinöitä.

– Koska leivonnaisia ei kuumenneta, niissä säilyy kaikki ravintoaineet korkealla. Rebecca Lehtomäki kertoo.

Idea kahvilasta on ollut aina Rebeccan mielessä, mutta asettuminen Lappeenrantaan laittoi kaiken liikkeelle. Maailmalta Rebecca on saanut paljon vaikutteita kahvilan sisustukseen. Esimerkiksi Balilla vietetyt vuodet näkyvät kahvilassa.

– Kun muutimme lappeenrantaan, tapasin liiketilan omistajan. Juteltuamme huomasimme, että meillä oli samanlaisia näkemyksiä ja ideoita. Liiketilan omistaja auttoi kahvilan avaamisessa, Lehtomäki kertoo.

Omistaja leipoo kakut aamulla

Mutta mitä sitten pienen hyvinvointiin painottavan kahvilan päivä pitää sisällään?

Aamulla aikaisin, muutama tunti ennen avaamisaikaa Rebecca saapuu leipomaan päivän kakut odottamaan ensimmäisiä asiakkaita. Päivään sisältyy myös luonnollisesti myyntitöitä ja hiljaisina hetkinä hän suunnittelee uusia tapahtumia toteutettaviksi. Päivä kahvilalla päättyy siivoamiseen. Työt saattavat jatkua silloin tällöin vielä työpäivän jälkeen paperitöiden parissa.

– Välillä on pitkiä päiviä, mutta näin se on, hän naurahtaa.

Vaikka Silmu poikkeaa valikoimassaan valtavirran kahviloista, silti monet ovat löytäneet paikan.

– Meillä käy asiakkaita ihan laidasta laitaan, lapsiperheitä, nuoria ja vähän vanhempaa porukkaa, myös ihmiset tulevat tekemään tietokoneella töitä tänne.

MILLA TUJULA

Kirjoittaja oli Yle Lappeenrannassa tet-harjoittelussa marraskuussa.