Yhdysvaltalainen pormestari erosi Michelle Obamaa pilkanneen kommentoinnin takia

Länsivirginilaisen Clayn kaupungin pormestari on eronnut tykättyään Facebook-kirjoitusta, jossa Michelle Obamaa luonnehdittiin apinaksi korkokengissä.

Michelle Obama
Michelle Obama puhuu.
Michelle Obama puhui demokraattien puoluekokouksessa Philadelphiassa maanantaina.Tannen Maury / EPA

Länsivirginialaisen Clayn kaupungin pormestari Beverly Whaling oli kommentoinut Michelle Obamaa rasistisesti kuvailevaa Facebook-päivitystä myönteisesti.

Clayn kaupungin työntekijä, Pamela Taylor, oli kirjoittaunut Facebook-seinälleen, kuinka "virkistävää on nähdä Valkoisesa talossa taas tyylikäs, kaunis ja arvokas ensimmäinen nainen. Olen väsynyt seuraamaan sitä apinaa korkokengissä".

Pormestari oli kommentoinut työntekijän kirjoitusta "Pelastit juuri päiväni, Pam". Myöhemmin pormestari väitti tarkoittaneensa kirjoituksellaan Yhdysvaltain presidentinvaalien tulosta.

Kirjoittajat poistivat kommentit ja molempien naisten Facebook-tilit on suljettu. Kuvakaappaus kirjoituksista ehti kuitenkin levitä Yhdysvalloissa ja aiheutti valtavaa kohua.

Alueella ei asu mustia ihmisiä

Clayn piirikunnan kehitysyhtiössä työskennellyt Taylor erosi jo tiistaina. Tänään keskiviikkona myös Clayn pormestarin, Beverly Whalingin, kerrotaan jättäneen tehtävänsä.

Pormestarin eroa vaatineen vetoomuksen on allekirjoittanut yli 170-tuhatta ihmistä. Clayn kaupungissa on vajaat 500 asukasta eikä yhtään mustaa asukasta.

Clayn piirikunnan edustaja on vahvistanut uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun):lle, että Whaling ei ole enää kaupungin palveluksessa. Hän ei tiennyt, oliko pormestari saanut potkut vai oliko tämä eronnut omasta aloitteestaan.