1. yle.fi
  2. Uutiset

Napapiirillä seikkaillaan koko talvi rakennuskoneiden keskellä

Napapiirille joulupukkia katsomaan tulevat matkailijat joutuvat taiteilemaan rakennuskoneiden ja kohteiden keskellä myös tulevana talvena.

rakennuskoneet
Rakennustyömaa Napapiirillä.
Rakennustyömaa Napapiirillä.Raimo Torikka / Yle

Napapiirillä Joulupukin Pajakylässä rakennetaan uusia majoitus ja ravintolakohteita kiivaaseen tahtiin. Lisääntyvään matkailuvirtaan pyritään vastaamaan uusilla palveluilla.

Kiireisimpinä sesonkipäivinä Napapiirillä voi olla useita tuhansia joulumatkailijoita samaan aikaan. Ruuhka asettaa turvalliselle liikkumiselle omat vaatimuksensa varsiinkin jos rakennuskoneet ovat liikkeellä samaan aikaan.

Huolimatta siitä, että kiireisimmät päivät sijoittuvat viikonlopuille joutuvat matkailijat väistämättä arkisin puikkelehtimaan rakennuskoneiden seassa. Napapiirin alueen asemakaava on parhaillaan työn alla.

– Kaava valmistuu tuossa ensi vuonna ja tarvitaan vielä nelostien osalta tiesuunnitelmia siihen, että lopullisia tiejärjestelyjä saadaan toteutettua. Nyt mennään tämä vuosi ainakin ja ehkä seuraavakin erilaisilla väliaikaisjärjestelyillä, kertoo Rovaniemen kaupungin teknisen osaston suunnittelupäällikkö Aku Raappana.

– Tilannetta pyritään helpottamaan sillä, että liikenne ohjataan talven aikana Joulupukin Pajakylän pohjoispuolella oleville pysäköintialueille. Sinne tehdään myös lisää pysäköintipaikkoja, lisää Aku Raappana.

Raappanan mukaan tiesuunnitelmiin päästään vasta sen jälkeen kun kaava on saatu vahvistettua ja suurimmat rakennustyöt valmiiksi.

Lue seuraavaksi