Pohjoismaiden poliisiopiskelijat harjoittelevat ensi kertaa yhdessä

Poliisiammattikorkeakoulun historiallisella kurssilla harjoitellaan voimankäyttöä, jota poliisi tarvitsee vaaratilanteissa.

Kotimaa
Yle Uutiset Pirkanmaa: Pohjoismaiden poliisit ensi kertaa yhteisellä kurssilla
Yle Uutiset Pirkanmaa: Pohjoismaiden poliisit ensi kertaa yhteisellä kurssilla

Poliisi pysäyttää epäillyttävän auton, tuntematon avaa tulen ja poliisi haavoittuu. Miten toimitaan?

Muun muassa tällaista tilannetta harjoitellaan Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella. Historialliseksi kurssin tekee se, että sille osallistuu opiskelijoita ja opettajia lähes kaikista Pohjoismaista.

– Polamkissa on aiemminkin ollut vaihto-opiskelijoita muista Pohjoismaista. Nyt järjestettävä kurssi on ensimmäinen, joka on rakennettu alusta alkaen Pohjoismaiden yhteiseksi sen sijaan, että vaihto-opiskelijat vain osallistuisivat meidän koulutukseemme, kertoo ylikonstaapeli Marko Mäkelä.

Nordcop Use of Force -kurssilla harjoitellaan voimankäyttöä, jota poliisi tarvitsee vaaratilanteissa. Tavoitteena on löytää yhteisiä käytäntöjä kaikkiin pohjoismaihin.

Kolmen viikon kurssin aikana käydään läpi voimankäytön ja kenttätoiminnan lainsäädäntöä eri Pohjoismaissa ja vertaillaan poliisitaktisia toimintamalleja.

Luvassa on myös paljon käytännön tekemistä. Keskiviikkona Polamkin harjoitusalueella Tampereella treenattiin mm. tilannetta, jossa poliisi pysäyttää epäilyttävän autoilijan, joka yllättäen avaa poliiseja kohtaan tulen.

Katso Yle Areenasta Pirkanmaan alueellisten TV-uutisten juttu harjoituksesta.