Twitter sulki valkoisen ylivallan kannattajien tilejä

Yhteisöpalvelu Twitter yrittää siivota trolleja, vähentää kiusaamista ja tehdä itsestään kaikin tavoin mukavamman julkaisualustan. Tällä perusteella se on sulkenut valkoisen ylivallan kannattajien tilejä.

Kuva: Twitter

Yhteisöpalvelu Twitter on sulkenut Yhdysvalloissa tunnettujen vaihtoehtoisen oikeiston kannattajien tilejä. Twitter sulki tilejä päivä sen jälkeen, kun se oli ilmoittanut tiukentavansa kiusaamisen, häirinnän ja vihapuheen karsintaa.

Vaihtoehtoinen oikeisto on löyhä ryhmittymä, joka kannattaa provosoivaa ja taantumuksellista konservatismia. Se yhdistetään usein äärioikeistoon. Vaihtoehtoinen oikeisto sai julkisuutta Yhdysvaltain presidentinvaalien kampanjoinnin aikana, kun Breitbart-uutissivusto ja sen johtaja Stephen Bannon alkoivat tukea Donald Trumpia. Breitbartia pidetään vaihtoehtoisen oikeiston julkaisualustana. Presidentiksi valittu Trump nimitti Stephen Bannonin neuvonantajakseen.

Twitter-tilinsä menetti muun muassa kansallismielistä liikettä ja ajatushautomoa johtava Richard Spencer. Lisäksi ainakin kolmen muun vaihtoehtoisen oikeiston keulahahmon tilit suljettiin. Twitter ei kommentoinut tilien sulkemisia.

Twitter on aiemmin sulkenut esimerkiksi Isisiin liitettyjä tilejä. Yhteisöpalvelu ilmoitti tiistaina uusista tavoista, joilla Twitterin käyttäjät voivat seuloa omasta twiittivirrastaan pois häiritseviä ja kiusaamiseksi kokemiaan julkaisuja.

Lähteet: AP, AFP