KSAO:n lakkautuslistaa kutistettiin yhdellä tutkinnolla – neuvottelut maatalousalasta Harjun kanssa aloitetaan

Tieto- ja tietoliikennetekniikan opetus päätettiin pelastaa keskiviikkona Kouvolan lasten ja nuorten lautakunnan kokouksessa.

Kouvola
Kouvolan ammattiopiston toiminta saa arvostelua tuoreessa konsulttiraportissa
Petri Niemi / Yle

Kouvolan seudun ammattiopiston yksi lakkautusuhan alla olleista perustutkinnoista on päätetty säästää. Lasten ja nuorten lautakunta päätti keskiviikkona, ettei tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkintoa lakkauteta.

Tieto- ja tietoliikennetekniikan opetusta jatketaan niin, että uusia opiskelijoita otetaan koulutukseen joka kolmas vuosi. Tieto- ja tietoliikennetekniikan opetus vuorottelee automaatiolinjan kanssa. Automaatio-opiskelijoita otetaan sisään kahtena vuotena kolmesta. Tutkintolinjoilla on samat opettajat, joten lasten ja nuorten lautakunta katsoi, ettei lakkautuksella olisi saavutettu säästöjä.

Sen sijaan kotityö- ja puhdistuspalveluiden, käsi- ja taideteollisuusalan sekä laboratorioalan perustutkinnot päätettiin lakkauttaa. Myös rakennusalan, puualan ja maatalousalan opetuksesta päätettiin luopua.

Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että se käynnistää neuvottelut Harjun oppimiskeskuksen kanssa osakkeiden hankinnasta. Sen lisäksi lautakunta päätti, että se aloittaa itse neuvottelut Harjun kanssa maatalousalan opetuksen turvaamisesta koko Kymenlaakson alueella.

Suunnitteluista henkilöstösäästöistä pidettiin kiinni. Osana säästöpakettia koulun henkilöstömäärää vähennetään yli 40:llä noin 200:aan.

Lautakunta merkitsi lisäksi päätökseensä, että säästösuunnitelman täytäntöönpanossa vuosina 2017-2019 lähiopetusta pyritään lisäämään nykyisestä.