Hyppää sisältöön

Taksiyrittäjä Kovanen: pikkujouluihin ajetaan nyt renkaat punaisina – Uber herätti alan horroksesta

Kovanen Yhtiöt Oy:n taksikyydit ovat lisääntyneet rajusti tässä kuussa viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna, kertoo toimitusjohtaja Heikki Kovanen Ylen Kova Talous –verkkohaastattelussa.

Toimitusjohtaja Heikki Kovanen, Kovanen yhtiöt Oy
Taksiyhtiö Kovasen toimitusjohtaja Heikki Kovanen arvioi Ylen Kova talous -haastattelussa, että Uber-kuljetuspalvelujen tulo Suomeen teki hyvää jumahtaneelle taksialalle.

Toimitusjohtaja Heikki Kovasen mukaan taksiyritysten näkökulmasta nyt on selvästi positiivinen vire päällä. Euromääräisesti laskettuna ajomäärät ovat kasvaneet kymmenisen prosenttia tämän vuoden marraskuun aikana.

– Se on paljon. Ravintoloiden mukaan pikkujouluvarauksia on enemmän. Osittain paikat on myyty jopa täyteen. Mikä parasta: yritykset käyttävät näihin tilaisuuksiin enemmän rahaa kuin viime vuonna, Kovanen Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Heikki Kovanen kertoo.

Kovanen arvioi, että kyytien lisääntyminen kertoo omalta osaltaan talouden piristymisestä, ainakin pääkaupunkiseudulla ja isoissa kasvukeskuksissa, kuten Tampereella, Turussa ja Oulussa. 

Taksiyritys Kovasessa uskotaan vankasti, että edessä oleva taksi- ja koko kuljetusalan uudistus koituu asiakkaiden hyödyksi. Suuriin myllerryksiin yritys ei usko. Edes Uber tai vastaavat eivät pelota.

– Ei me pelätä Uberia ollenkaan, Heikki Kovanen kuittaa.

Hänen mukaansa Uber on ollut itse asiassa taksialalle pelastus. Se herätti taksialan. Mutta samalla vanhat yrittäjät muistuttavat, että kaikkien alalla toimijoiden on noudatettava samoja pelisääntöjä.

Toimitusjohtaja Kovanen arvioi, että tulevat lakimuutokset koituvat asiakkaan eduksi. Hän ei usko hintoihin tulevan merkittäviä muutoksia.

– Ehkä lähtömaksut alenevat tulevaisuudessa, jolloin kaupunkien sisällä lyhyet kyydit halpenevat.

.
.