1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Riihimäki

Riihimäen Nuorisoteatterille tunnustusta pitkäjänteisestä teatterityöstä

Riihimäen Nuorisoteatterin merkitys on huomattu valtakunnallisesti, sillä torstaina teatterille myönnettiin Lapsenpäivä-palkinto. Palkinto on suuruudeltaan 8 500 euroa.

Keväällä isä sai siivet -näytelmän esiintyjät kerääntyivät tammikuun alussa 2015 ryhmäkuvaan ennen ensi-iltaa. Kuva: Tiina Kokko / Yle

Riihimäen Nuorisoteatteri on saanut tunnustusta lasten ja nuorten parissa tekemästään pitkäjänteisestä teatterityöstä.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen antoi torstaina Nuorisoteatterille Lapsenpäivä-palkinnon. Palkinto myönnetään taideharrastuksen ja -kasvatuksen edistämiseksi tehdystä merkittävästä työstä.

Lapsenpäivä-palkinnon arvo on 8 500 euroa ja se myönnetään veikkausvoittovaroista.

Pitkäjänteistä työtä

Riihimäen Nuorisoteatteri on toiminut vuodesta 1991 lähtien. Teatteri on laajentanut toimintaansa Riihimäeltä Lopelle ja Hyvinkäälle.

Laajaa teatteritaiteen perusopetusta antavassa harrastajateatterissa opiskelee 500 lasta ja nuorta. Nuorimmat teatterikärpäsen puremat lapset oppivat näyttelemisen alkeita satutunti- ja tenavateatteriryhmissä.

Nuorisoteatterin tavoiteena on antaa lapsille ja nuorille mahdollisuus opiskella pitkäjänteisesti teatteritaidetta. Oppilaat pääsevät myös ohjaamaan esityksiä.

Riihimäen Nuorisoteatterin kasvatteja ovat muun muassa Aku Hirviniemi, Niina Lahtinen ja Janne Kataja.