Herätys: Miksi Saara Aalto villitsi kansan, nousevatko kuntaverosi ja kuinka meni syksyn yo-kirjoitukset

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Saara Aalto
Saara AaltoAOP

Mihin suomalaiset hurahtivat Saara Aalto -huumassa?

Miksi suomalaiset seuraavat Saara Aaltoa nyt niin ahkerasti? Ovatko seuraajat hurahtaneet Saara Aaltoon vai median luomaan ilmiöön? Saara Aalto-ilmiöstä ovat keskustelemassa Ylen live-chatissa klo 12-13 televisiotuottaja ja UMK:n kommentaattori Mikko Silvennoinen, fanikulttuurin tutkija Janne Poikolainen sekä pop-kriitikko Oskari Onninen.

Kuinka kävi kuntaveroprosentillesi?

Nouseeko, laskeeko? Kuntaliitto julkaisee kootut tiedot kuntien ensi vuoden veroprosenteista tänään. Paljonko oman kuntasi tuloveroprosentti ensi vuonna on, entäpä kiinteistöverot? Ja miten asiat ovat naapurikunnan puolella?

Löytyykö tuttuja, syksyn ylioppilaskirjoitusten tulokset julki

Syksyn ylioppilaskirjoitusten tulokset kerrotaan kouluille tänään. Yle kokoaa sivuilleen listat uusista valkolakeista. Löytyykö listalta tuttuja nimiä?

Ylioppilaiden lakitustilaisuus.
Kaisa Siren / AOP

Sisäministerit pohtivat terrorismin vastaisia toimia Brysselissä

Sisäministerit ovat koolla tänään perjantaina Brysselissä. Pöydällä ovat erilaiset terrorismin torjuntaan liittyvät hankkeet, kuten matkustajatietorekisterit ja tietojenvaihto. Suomesta paikalla on sisäministeri Paula Risikko (kok.).

Trump tapasi ensimmäiseksi Japanin Aben

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump on tavannut Japanin pääministerin Shinzo Aben. Tapaamista on luonnehdittu lämminhenkiseksi ja avoimeksi. Kaksikko sopi tapaavansa uudelleen. Tavoitteena on jatkaa ja syventää keskusteluja.

Shinzo Abe tiedotustilaisuudessaan New Yorkissa.
Shinzo Abe piti tiedotustilaisuuden New Yorkissa torstaina.Jason Szenes / EPA