Outotec aloittaa yt-neuvottelut – Outokummusta uhkaa kadota 40 työpaikkaa

Outotec käynnistää yhteistoimintaneuvottelut heikkona jatkuneen metallinjalostusratkaisujen markkinatilanteen vuoski.

talous
Outotec Turulan konepaja Outokummussa.
Ari Haimakainen / Yle

Outokummussa kaivostekniikkaa valmistavalta Outotec Turulan konepajalta uhkaa kadota kymmeniä työpaikkoja. Outotec aloittaa yhteistoimintaneuvottelut viikolla 47.

Yhtiön tiedotteen mukaan rakennemuutokset voivat johtaa Suomen Metal, Energy and Water -yksikössä enintään 60 vakinaisen työntekijän irtisanomiseen.

Suurin osa suunnitelluista vähennyksistä koskee Turulan laitevalmistusyksikköä Outokummussa, jossa irtisanomiset voivat johtaa jopa 40 työntekijän irtisanomiseen. Outotec työllistää Outokummussa 140 ihmistä.

Kaikkiaan neuvottelut voivat johtaa yhtiön Suomen ja Saksan yksiköissä 200 henkilön irtisanomiseen. Yhtiön mukaan yt-neuvottelut käynnistetään, koska markkinatilanne on jatkunut heikkona.

– Metallienjalostuksen markkinatilanne on jatkunut haastavana. Tämän vuoksi meidän on välttämätöntä tehostaa Metals, Energy & Water -yksikön toimintaa. Tarvittavat toimenpiteet ovat valitettavia, mutta välttämättömiä kilpailukykymme varmistamiseksi, yksikön johtaja Kalle Härkki toteaa tiedotteessa.

Turulan konepajan pääluottamusmies Juha Tarkiainen Outokummusta kertoo, että tieto yt-neuvotteluiden alkamisesta tuntui siltä kuin kylmää vettä olisi kaadettu niskaan.

– Ei myö ihan tämmöistä joululahjaa tietenkään odotettu, mutta jonkinmoinen etiäinen oli, kun työllisyystilanne ei ole ollut mitenkään erityisen hyvä koko konsernissa eikä Turulan konepajassa, Juha Tarkiainen kertoo.

_Lisätty 18.11.2016 kello 7.45 pääluottamusmiehen lausunto. _