1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. autoteollisuus

Uudenkaupungin autotehdas valmistautuu palkkaamaan ammattilaisia Itä-Euroopasta

Uudenkaupungin autotehdas tarvitsee ensi vuonna yli tuhat työntekijää muun muassa hitsaamoon ja maalaamoon. Jos kotimaasta ei löydy riittävästi väkeä, rekrytointeja suunnataan esimerkiksi Itä-Eurooppaan.

autoteollisuus
Mercedes-Benzin A-sarjan autojen valmistusta Uudenkaupungin autotehtaalla. UUSIKAUPUNKI
Suomalainen autoala sai hyviä uutisia, kun Valmet Automotive kertoi palkkaavansa tuhat uutta työntekijää Uudenkaupungin tehtaalleen. Vieraana Valmet Automotiven henkilöstöjohtaja Tomi Salo.

Valmet Automotive kertoi alkuviikosta aloittavansa jättirekrytoinnit Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin tuotantoa varten. Kyseessä on Valmet Automotiven historian suurin rekrytointi. Palkattavia on ensi vuonna yli tuhat.

– Rehellisyyden nimissä meidän pitää työnantajana valmistautua siihen, että työvoimaa ei saada liikkumaan Suomen sisällä tarpeeksi, Valmet Automotiven henkilöstöjohtaja Tomi Salo totesi Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

– Mahdollisuuksia on esimerkiksi Itä-Euroopassa, jossa on vahvaa autoteollisuutta ja autoteollisuus on iso toimiala.

Varsinais-Suomen Ely-keskus on luonut koko Suomen laajuisen verkostoyhteistyön, jotta työvoiman tarve saadaan täytettyä.

– Luotamme siihen, että Suomessa on työvoimaa tarjolla. Meidän pitää huolehtia, että työntekijät löytävät tiensä Uuteenkaupunkiin, sanoo Tomi Salo.

GLC-katumaasturin tuotanto käynnistyy alkuvuonna 2017.

Lue seuraavaksi