Pikkujouluihin panostetaan taas enemmän

Koheneva taloustilanne näkyy myös yritysten pikkujouluissa. Pelkän jouluaterian sijaan työntekijöille halutaan jälleen tarjota elämyksiä.

pikkujoulu
Ihmisiä joululounaalla Imatran Valtionhotelilla
Yle

Yritykset satsaavat tänä vuonna pikkujouluihin edellisvuosia enemmän. Taloustilanteen kohentuminen näkyy ravintoloiden pikkujouluvarauksissa.

Pari vuotta sitten firman pikkujouluissa saattoi olla tarjolla vain jouluruoka, nyt työnantajat haluavat tarjota työntekijöilleen myös elämyksiä.

– Pari vuotta sitten ostettiin ruoka ja ehkä yksi juoma, nyt on enemmän piikki auki, kertoo Holiday Club Saimaan hotellinjohtaja Anne Puhakainen.

Etelä-Karjalan ravintoloista kerrotaan, että yhä enemmän pikkujoulusta halutaan ohjelmallinen tapahtuma. Joko tehdään yhdessä jotain tai mennään katsomaan jotain esitystä.

– Pikkujouluihin halutaan ohjelmaa. Me vaihdoimme ohjelmistoa yleisön pyynnöstä ja on saatu hirmu hyvä vastaanotto, kertoo Scandic Patrian hotellinjohtaja Tomi Saarelainen.