Saunayhtiö Harvia ostaa itävaltalaisen kilpailijan

Harvia ostaa itävaltalaisen Sentiotecin, jolla on toimialan laajin perinteisten saunojen, infrapunasaunojen ja saunatarvikkeiden valikoima. Yrityskauppa vahvistaa Harvian asemaa Euroopassa.

talous
Harvian kiukaita
Isto Janhunen / Yle

Harvia ostaa kahdeksan miljoonan euron liikevaihtoa tekevän itävaltalaisen Sentiotec GmbH:n.

Sentiotec on erikoistunut saunahuoneisiin, infrapuna- ja höyrysaunoihin, digitaalisiin ohjauskeskuksiin, saunatarvikkeisiin sekä sähkökiukaisiin.

Myyjänä on elektroniikan monialayhtiö Abatec Group AG.

Harvia on maailman johtava kiuasvalmistaja. Kaupan ansiosta yhtiössä uskotaan aseman saunatoimialan johtajana vahvistuvan.

– Harvia on jo kiukaiden maailmanmestari. Seuraavaksi tavoitteemme on saavuttaa myös saunojen maailmanmestaruus. Jatkossa pystymme tarjoamaan koko Euroopassa täyden saunavalikoiman sekä ammattilaisille että kuluttajille, Harvian toimitusjohtaja Tapio Pajuharju sanoo.

Sentiotecin vahvoja markkinoita ovat muun muassa Saksa ja Itävalta, joissa yrityksellä on toimialan laajin jakelukanava. Sen hyödyntämisen uskotaan tuovan lisämyyntiä myös Harvian nykyisille tuotteille, joita valmistetaan pääosin Muuramessa.

Sentiotecin tuotekehitys ja tuotanto sijaitsevat Itävallassa ja Romaniassa.

Yrityskaupassa toimitusjohtajaa kiinnostaa myös Sentiotecin laaja osaaminen digitaalisessa saunaohjauksessa. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu niin sanottuja hybridisaunoja, jotka yhdistävät perinteisen ja infrapunasaunan.

– Uskomme, että tämä trendi leviää nopeasti ja saamme pian myös Suomessa kokea uusia saunaelämyksiä, Pajuharju sanoo.

Harvian noin 50 miljoonan euron liikevaihdosta 60 prosenttia on tullut viennistä. Yhtiössä uskotaan yrityskaupan lisäävän kansainvälisen toiminnan osuutta entisestään.

Harvian tuotteita myydään tällä hetkellä 67 maassa.