1. yle.fi
  2. Uutiset

Vehon pomo myy Uudenkaupungin laatua Mersu–palavereissa

Vehon toimitusjohtaja Kenneth Strömsholm on pitänyt jo yli kymmenen vuotta tiiviisti yhteyttä Mercedes-Benzin saksalaisvalmistajaan Daimleriin.

talous
Kenneth Strömsholm
Kenneth StrömsholmVeho

Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehdas aloittaa yhtiön historian suurimmat rekrytoinnit. Mersun valmistukseen on tarjolla yli tuhat työpaikkaa.

Uudenkaupungin menestyksen takana on luonnollisesti Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehdas itse. Tehtaan työn jälki ja oma myyntityö ovat puhuneet puolestaan.

Tärkeässä roolissa Uudenkaupungin laadun puolestapuhujana on ollut Mercedes-Benzin Suomen maahantuoja, Veho. Yhtiön nykyinen toimitusjohtaja Kenneth Strömsholm toimi ennen nykyistä tehtäväänsä pitkään Mercedes-Benzin henkilöautoyksikön johtajana.

Kuinka sait saksalaiset vakuuttumaan suomalaisten autonvalmistajien osaamisesta?

– Tähän on helppo vastata: vahvin perustelu löytyy Uudenkaupungin tehtaan laadusta. Alalla ei ole mikään salaisuus, että Uudenkaupungin tehdas pärjää kansainvälisessä vertailussa erinomaisesti muiden joukossa.

– Sen osaamista on voinut tuoda esille hyvillä mielin. Kilpailijoita on paljon.

Miten olet käytännössä pitänyt Uudenkaupungin tehtaan puolta Daimlerin pääkonttorissa, Stuttgartissa?

– Meidän mahdollisuutemme puhua Uudenkaupungin puolesta nousivat esiin sen jälkeen, kun Daimler oli päättänyt aloittaa Mersun A–sarjan valmistuksen.

– Valmet Automotiven Uudenkaupungin tehtaan hyvä maine oli meidän tiedossamme. Sen jälkeen pidimme Uudenkaupungin korkeaa laatua esillä aina kaikissa keskusteluissamme Daimlerin kanssa.

Mikä on mielestäsi jäänyt suurelta yleisöltä huomaamatta Uudenkaupungin menestyksessä?

– Aika harva hahmottaa, että Suomesta viedään nyt enemmän uusia autoja kuin niitä tuodaan tänne. Näillä uusilla sopimuksilla ja investoinneilla tämä vain korostuu.

– Käytännössä siis yhä suurempi osa jokaisesta Suomeen myytävästä Mercedeksestä maksetaan suomalaisella työllä.

Mistä palikoista Uudenkaupungin tehtaan menestystarina on tehty?

– Ne ovat jo aiemmin todettu ylivoimainen laatu, jousto, nopeus ja tehokkuus. Lisäksi firman toimintaan liittyvät jatkuva parantamisen ja menestymisen halu sekä hyvä yrityskulttuuri.

– Tietenkin aivan keskeisessä roolissa ovat aiemmat näytöt ja suositukset. Haemme jatkuvasti tapoja, joilla Veho ja Valmet Automotive voivat vahvistua yhdessä. Tämä pätee myös nyt, kun tämä mittava rekrytointikampanja on päällä.

Lue seuraavaksi