Ylen vinyylit ja CD:t vaihtoivat ruuhkassa omistajaa – tuotto jo liki 3 300 euroa

Yle Lappeenrannan vanha levystö on jo kahteen otteeseen ollut myynnissä Linnoituksen Radiotalolla. Loput levyt myydään 24.11. klo 15–18.

Musiikkitallenteet
Levyjen ostajia
Aikamoinen ruuhka oli Radiotalon alakerrassa 17. marraskuuta.Yle Sirkka Haverinen

Vaikka Yle Lappeenrannan levystöä ovat jo sadat ihmiset käyneet penkomassa, on levyjä jäljellä vielä tuhansia. Monet ovat tehneet hyviäkin löytöjä

Torstaina 16. marraskuuta levyjä pääsi ostamaan kolmen tunnin ajan ja koko ajan väkeä riitti.

– Eräs mies osti ison pinon vinyylisinglejä ja maksoi niistä Ylen nenäpäiväkeräykseen 200 euroa, iloitsee levymyynnistä torstaina vastannut Yle Lappeenrannan toimittaja Sirkka Haverinen.

Levystön myynnistä kertyneet rahat tilitetään lyhentämättömänä Ylen nenäpäiväkeräykseen. Tähän mennessä levymyynnistä on kertynyt rahaa jo 3290 euroa.

Vielä yksi myynti

Koska monet ovat vielä pyytäneet mahdollisuutta päästä levykasoja tonkimaan, järjestetään levymyynti Ylen Radiotalolla Linnoituksessa torstaina 24.11. kello 15–18.

Jäljellä on vielä runsaasti vinyylilevyjä, niin LP- kuin singlelevyjä. CD-levyjä on jäljellä runsaat 2 000.

Levyt on vuosikymmenten aikana hankittu Yle Lappeenrannan levystöön, joka nyt on lakkautettu. Radiotalolle on jätetty ainoastaan pieni varalevystö sekä kaikki toimitukseen kertyneet paikallisten artistien äänitteet.

Tarvittaessa Yle Lappeenrannan toimitus saa äänitteet digitaalisessa muodossa Ylen laajasta äänilevystöstä Helsingin Pasilasta. Radiolähetyksissä soiva musiikki on jo liki kahdenkymmenen vuoden ajan soitettu pääasiassa tietokoneelta digitaalisesti.

_Levymyynti Linnoituksen Radiotalolla (Kristiinankatu 11) to 24.11.2016 kello 15–18. Vain käteismaksu. Tuotto Nenäpäiväkeräykseen. _