Bob Dylan kuitannee Nobel-palkintonsa keväällä Tukholmassa

Dylan on sanonut, ettei ehdi joulukuun palkintogaalaan.

Bob Dylan vastaanottamassa Medal of Freedom -mitalia Valkoisessa talossa vuonna 2012. Kuva: Jim Lo Scalzo / EPA

Vaikka kirjallisuuden Nobel-palkinnon tämänvuotinen voittaja laulaja-lauluntekijä Bob Dylan ei tule vastaanottamaan palkintoaan joulukuun juhlagaalaan, niin häntä odotetaan Tukholmaan ensi keväänä, kerrotaan Ruotsin akatemiasta.

Sen sihteerin Sara Daniusin mukaan Dylan manageri on vahvistanut Dylanin vierailun. Tilaisuus olisi oivallinen myös luennon pitämiselle, Danius sanoi Ruotsin yleisradiolle SR:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Hänen mukaansa luennon ei tarvitse olla varsinainen kirjoitettu puhe, vaan se voi olla myös vaikkapa video. Säännöt ovat joustavat, Danius sanoo.

– Haluan Bob Dylanin tekevän, mitä hän itse tahtoo. Olisi upeaa, jos hän pitäisi puheen. Hän on pitänyt niitä ennenkin. Hän on intellektuelli, joka osaa hyvin kuvailla työtään ja vaikutteitaan. Ihan yhtä hauskaa olisi kuulla jonkinlainen esiintyminen.

Vaiettuaan ensin kaksi viikkoa valintansa julkistamisen jälkeen Dylan ilmoitti ottavansa palkinnon vastaan. Hän sanoi kuitenkin, ettei voi osallista Nobel-gaalaan muiden sitoumusten vuoksi.