Paavo Väyrynen syyttää: Perussuomalaiset petti äänestäjät

Uutta kansalaispuoluetta puuhaava keskustan europarlamentaarikko Paavo Väyrynen moittii perussuomalaisten pettäneen lupauksensa EU- ja maahanmuuttopolitiikassa.

politiikka
Paavo Väyrynen
Paavo VäyrynenJarno Kuusinen / AOP

Perussuomalaisten hallituskaudella Suomen maahanmuuttopolitiikka on ollut Väyrysen mielestä Euroopan liberaaleinta, Suomi jatkaa eurossa tuhon tiellä ja ulkopolitiikassa Suomea suistetaan Paasikiven linjalta.

Väyrynen kirjoittaa uudessa Kukahan nämäkin sotkut selvittää? -kirjassaan, että Suomen asiat on pahasti sotkettu ja Juha Sipilän (kesk.) hallitus vain jatkaa tunarointia.

Väyrynen: Kansalaispuolue hoitaa sotkut

Väyrynen ilmoittautuu itse selvittämään sotkut uuden kansalaispuolueen avulla. Väyrysen pettymykseksi uuden puolueen rekisteröinnin tueksi ei ole vielä kertynyt 5 000 kannattajaa.

– Muutama sata kannattajakorttia puuttuu, mutta uskon, että ne saadaan kasaan kahden seuraavan viikonlopun aikana, kun kierrän maakuntia eri tilaisuuksissa, Väyrynen arvioi kirjansa julkistamistilaisuudessa Helsingissä.

Kansalaisaloite jumissa eduskunnassa

Väyrysen puuhaama kansalaisaloite, jonka tavoitteena on Suomen eroaminen eurosta, on eduskunnassa perustuslakivaliokunnan käsiteltävänä.

Väyrynen kummastelee kansalaisaloitteen käsittelyn jumittumista valiokuntaan. Mietinnön kirjoittamista on Väyrysen mukaan venytetty kuukausikaupalla.

Paavo Väyrynen
Paavo VäyrynenJarno Kuusinen / AOP

Populistit pettivät vaalilupaukset

Perussuomalaisten hallituspolitiikka saa Väyryseltä sapiskaa. Hänen mukaansa siinä näkyy, miten populistinen puolue pettää äänestäjille antamansa lupaukset.

Väyrynen kiistää, että hänen kansalaispuolueensa olisi myös populistinen puolue.

– Kansalaispuolueen kaikki lupaukset voidaan toteuttaa, Väyrynen vakuuttaa.

Väyrynen Kekkosena henkensä kaupalla

Väyrynen kertoo kirjassaan myös oman terveytensä reistalusta. Keväällä hänellä todettiin sydämen eteisvärinää.

Kesällä Väyrysen ohjelmassa oli hänen Pohjanrannan kesäteatterille kirjoittamansa ”Urho ja hänen kisällinsä” -näytelmän esitykset.

Kekkosen roolissa Väyrynen näytteli kesähelteillä henkensä kaupalla. Rytmihäiriö korjattiin heinäkuun lopulla ja sen jälkeen Väyrynen kertoo kuntonsa kohentuneen.