Aleppon ahdinko syvenee: "Pommitusten jylinää illalla, pommitusten jylinää herätessä"

Syyrian Aleppon pommitukset jatkuvat kiivaina viidettä päivää. Sairaaloita ja kouluja on jouduttu sulkemaan kiiihtyneiden iskujen vuoksi.

Pommitusten jälkiä Doumassa, Syyriassa. Kuva: Mohammed Badra/EPA

Kapinallisten hallitsemassa Aleppossa loukussa olevien siviilien ahdinko syvenee päivä päivältä. Britanniassa toimiva Syrian Observatory for Human Rights -järjestö kertoo, että useisiin kaupungin sairaaloita on edelleen moukaroitu lauantain aikana.

– Ihmiset menevät nukkumaan pommitusten jylinä korvissaan ja heräävät aamulla samaan ääneen, kertoo järjestön johtaja Rami Abdel Rahman.

Vauvoja evakkoon lastensairaalasta

Vielä toimivia harvoja kouluja on suljettu ja opettajia ja oppilaita kehotetaan pysymään kotona. Tiistaina alkanutta operaatiota luonnehditaan raivoisaksi. Kaupungilta kuuluu tykistötulta, laukaustenvaihtoa ja kranaattien ääntä. Venäjän tukemien Syyrian hallituksen joukkojen ilmaiskuissa oli vajaan kuukauden tauko, kunnes pommitukset alkoivat uudelleen tiistaina.

Ihmiset pysyttelevät sisällä raunioituneissa asunnoissaan, kadut ovat autioita. Perjantaina ilmaisku osui viimeiseen jotenkuten toimivaan sairaalaan Maadin alueella. Sairaala on nyt suljettu. Kaksi potilasta kuoli ja kaksi sairaalan työntekijää haavoittui hyökkäyksessä.

Aleppon itäosissa sijaitseva lastensairaala jouduttiin sulkemaan tynnyripommin vaurioitettua rakennusta. Henkilökunta evakuoi vastasyntyneitä ja keskoskaappeja klinikalta muihin tiloihin.

Ainakin 71 siviiliä on kuollut pommituksissa viiden päivän aikana.