Hyppää sisältöön

Oulun lastenelokuvafestivaalin pääpalkinto Unkariin

Parhaan kotimaisen lasten- ja nuortenelokuvan palkinnon sai Selma Vilhusen Tyttö nimeltä Varpu.

Tyttö nimeltä Varpu -elokuvan pääosissa nähdään Paula Vesala ja Linnea Skog. Kuva: Yle

Oulussa jatkuvalla kansainvälisellä lasten- ja nuortenelokuvien festivaalilla on jaettu tämänvuotisen kilpailun palkinnot.

Festivaalin lastenelokuvien kilpailun Tähtipoika-palkinnon voitti unkarilaisen ohjaajan Róbert-Adrian Pejón elokuva Tassu. Voittajan valitsi lapsituomaristo, joka totesi muun muassa, että "voittajaelokuvassa oli hyvä juoni, sekä sopivasti jännitystä". Jury arvioi festivaaliviikon aikana yhteensä 12 kilpailuelokuvaa.

Eurooppalaisen lastenelokuvajärjestön ECFA:n palkinto parhaalle eurooppalaiselle elokuvalle meni tanskalaiselokuvalle Ekaluokkalainen, jonka on ohjannut Frederik Meldal Nørgaard. Nuortenelokuvien kilpailussa pääpalkinnon pokkasi norjalainen Magnus, shakkinero. Sen on ohjannut Benjamin Ree.

Parhaan kotimaisen lasten- tai nuortenelokuvan palkinnon puolestaan voitti tänä vuonna Selma Vilhusen ohjaama Tyttö nimeltä Varpu. Valinnan tehnyt mediapedagogi Elina Rislakki kuvasi elokuvaa "riipaisevan rehelliseksi teokseksi", jonka tarina herättää katsojassa vahvaa empatiaa. Hän kiitteli myös elokuvan näyttelijäsuorituksia ja ohjausta.

Festivaalin luontoelokuvakilpailun voitti oululaisen Jäälin koulun 1- ja 3-luokkalaisten Tullaan tutuiksi jeee!

Oulun kansainvälinen lasten- ja  nuortenelokuvien festivaali järjestettiin tänä vuonna 35. kertaa. Festivaali jatkuu vielä sunnuntaihin asti.