Göteborgin keskustassa räjähdys ja ammuskelua – ainakin yksi haavoittunut

Tapahtumien yksityiskohdat eivät ole selvillä.

Ulkomaat
Katunäkymä, auto leikeissä.
Räjähtänyt auto palaa Göteborgin keskustassa.Kuvakaappaus Aftonbladetin verkkosivustolta.

Göteborgin keskustassa on räjähtänyt auto ja ammuskeltu, kertovat ruotsalaislehdet. Sanomalehti Aftonbladetin (siirryt toiseen palveluun) mukaan kaksi ihmistä olisi haavoittunut luodeista.

Poliisi vahvistaa, että ainakin yksi mies on haavoittunut. Hänen tilastaan ei ole tarkempaa tietoa.

– Hän on itse hakeutunut sairaalahoitoon. En tiedä, mitä vammoja hänellä on, mutta hän on haavoittunut, kertoo päivystävä poliisi Robert Edh Aftonbladetille.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen räjähdyksestä kello 18.35 paikallista aikaa. Auto räjähti Vasagatanilla, aivan ydinkeskustassa.

Göteborgs-Postenin (siirryt toiseen palveluun) mukaan räjähdyspaikka on paksun savun peitossa. Alue on eristetty, ja raitiovaunuliikenne alueen tuntumassa on pysäytetty. Paikalla on kymmenkunta poliisipartiota.

Tapahtumien yksityiskohdat tai auton räjähdyksen syy eivät ole selvillä. Lehdet eivät myöskään kerro, loukkaantuiko joku räjähdyksessä.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan murhayrityksestä. Ketään epäiltyä ei ole otettu kiinni.

Kolmen tai neljän naamioidu miehen ryhmä liikkeellä  

Expressen-lehden (siirryt toiseen palveluun)haastatteleman todistajan mukaan kolme tai neljä naamioitua miestä oli liikkeellä henkilöautolla. He tulivat ulos autosta ja ampuivat useita laukauksia kohti kadulla ollutta miestä. Yksi miehistä heitti todistajan mukaan polttopulloa muistuttavan esineen kadullle pysäköityyn tyhjään autoon. Tämän jälkeen osa naamioituneista tekijöistä pakeni autolla, yksi jalan.