Apina hyökkäsi koulutytön kimppuun Libyassa – seurauksena kostonkierre ja 20 kuollutta

Libyassa ainakin 20 ihmistä on kuollut heimojen välisissä yhteenotoissa. Väkivaltaisuudet alkoivat, kun apina hyökkäsi koulutytön kimppuun.

Libya
Kapinallisia Libyan Sabhassa syyskuussa 2011.
Kapinallisia Libyan Sabhassa syyskuussa 2011, jolloin kapinallisjoukot olivat saartamassa Muammar Gaddafin kotikaupunkia Sirteä.Ivan Labianca / EPA

Apinan hyökkäys koulutytön kimppuun on johtanut heimojen välisiin yhteenottoihin Libyan eteläosassa sijaitsevassa Sabhan kaupungissa.

Paikalliset kertovat, että väkivaltaisuudet alkoivat, kun Gaddadfa-heimoon kuuluneen miehen lemmikkiapina hyökkäsi ohi kulkeneen tytön kimppuun ja vei huvin tämän päästä. Apinan kerrottiin myös purreen tyttöä.

Kostoksi Awlad Suleiman -heimoon kuuluneen tytön vanhemmat tappoivat kolme Gaddadfa-heimon miestä ja apinan. Sen jälkeen alkaneissa väkivaltaisuuksissa on kuollut ainakin 20 ja loukkaantunut 50 ihmistä, paikallisesta sairaalasta kerrotaan.

Jatkuvia yhteenottoja asevoimien välillä

Sabhan kahdella suurimmalla heimolla on molemmilla tukenaan aseistettuja joukkoja. Uutistoimisto Reutersille puhunut asukas kertoi, että taisteluissa on ollut mukana tankkeja ja raskaita aseita.

Sabhassa on syttynyt jatkuvasti väkivaltaisia yhteenottoja sen jälkeen, kun Muammar Gaddafin kuolemaan johtanut kansannousu alkoi.

Lähteet: AFP, AP, Reuters