Saksalainen lentoyhtiö tekee historiaa – tuo jopa kymmeniä tuhansia turisteja Keski-Euroopasta Lappiin

Lapin toivotaan valloittavan nyt sveitsiläiset lentämään suoraan Keski-Euroopasta joulumaan sydämeen.

Lapin matkailu
Sveitsiläinen bloggaaja Valeria.
Sveitsiläinen bloggaaja Valeria tutustui Lappiin Germanian järjestämällä matkalla.LittleCITY

Saksalainen lentoyhtiö Germania tekee historiaa Lapissa tänä talvena. Yhtiö avaa kolme uutta reittiä Saksasta ja Sveitsistä Lappiin. Yhtiö ei ole koskaan aiemmin lentänyt Suomeen. Uudet lennot ovat historian suurin reittiliikenteen lisäys ulkomailta Lappiin, kerrotaan Visit Finlandista.

Germanian odotetaan tuovan Lappiin jopa kymmeniä tuhansia matkustajia tänä talvena. Esimerkiksi Rovaniemen kahdella uudella reitillä on yhteensä 30 000 paikkaa. Saksalaisyhtiön tuomat turistit eivät kuitenkaan jää pelkästään Rovaniemelle.

– Meillä on aika iso, laaja alue mitä Rovaniemen kenttä käytännössä pitää vaikutuspiirissä ja se on meille tietysti suuri vahvuus. Kaikki turistit eivät aina jää Rovaniemelle, osa jatkaa matkaa Ruka-Kuusamon, Pyhä-Luoston tai Kemin suuntaan. Meillä on paljon tässä aika hyvän bussimatkan päässä olevia, mielenkiintoisia kohteita. Ja se on kyllä meillä ihan etu, että asiakkaat myös levittäytyvät ympäri Lappia ja näin se kokemus on varmasti vielä monipuolisempi, Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen sanoo.

Lentokone lentää pilvien päällä.
Germania lentää Saksasta ja Sveitsistä Lappiin.LittleCITY

Pari tuntia bussissa Rukalle

Osa Germanian tuomista turisteista kulkee Rovaniemeltä kaksi tuntia bussissa Kuusamon Rukalle.

– Germanian tuomat sveitsiläiset ja saksalaiset ovat hyvä lisä meille. Ruka pyrkii kasvamaan vahvasti kansainvälisillä markkinoilla, joten tämä on hyvä mahdollisuus meille, Ruka Kuusamon Matkailun toimitusjohtaja Mats Lindfors sanoo.

Lindfors ei osaa tällä hetkellä sanoa, kuinka monta Germanian tuomaa turistia saapuu Rovaniemen kautta Rukalle talven aikana. Kuusamossa on oma lentokenttä, mutta sinne Germania ei lennä.

– Parin tunnin bussimatka ei ole mikään pitkä matka muualla maailmassa, kun kuljetaan lentokentältä matkailualueelle. Kun mennään Alpeille, voi bussissa vierähtää kolme, neljäkin tuntia ennen kuin ollaan perillä kohteessa. Ja näkeväthän turistit upean talvisen luonnon bussimatkalla, Lindfors sanoo.

Lapissa ja Rukalla Germanian tuomille vierailla tarjotaan perinteistä ohjelmaa: lunta, luontoa, poro- ja koiravaljakkoajelua, hiihtämistä, laskettelua ja moottorikelkkailua.

Germanian lento Sveitsin Zürichistä Rovaniemelle lähdössä.
Germanian lento Sveitsin Zürichistä Rovaniemelle lähdössä.LittleCITY

Revontulet hurmasivat

Noin sadan hengen joukko sveitsiläisiä matkatoimistojen ja median edustajia tutustui Rovaniemeen ja Ruka-Kuusamon alueeseen runsas viikko sitten. Mukana oli perinteisten tiedotusvälineiden lisäksi myös tubettajia ja bloggaajia, kuten LittleCITY-nimistä blogia (siirryt toiseen palveluun) ja Youtube-kanavaa (siirryt toiseen palveluun) ylläpitävä kaksikko. Sanna Kärkkäinen Visit Rovaniemestä on tyytyväinen matkaan.

– Tartutimme Lapin kuumetta heihin. Vierailu avasi silmiä ja Lappi teki taas uuden tulemisen vieraiden sydämiin. Ei vähiten sen vuoksi että upeat revontulet yllättivät matkan loppusuoralla ja sieltä syntyivät kaikkein kauneimmat ja vaikuttavimmat kuvat ja parhaat artikkelit. Niitä luetaan sosiaalisen median palstoilla ja pian ilmestyy artikkeleita johtaviin sveitsiläisiin päivälehtiin. Toivotaan, että asiakkaat lukevat ja varaavat matkan Lappiin, Kärkkäinen sanoo.

Saksalaiset ovat olleet ympäri vuoden suurin ulkomaalaisryhmä rekisteröidyillä yöpymisillä mitattuna Rovaniemellä. Sveitsiläiset kuuluvat kymmenen eniten Lapin pääkaupungissa yöpyvän kansallisuuden joukkoon.

Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.
Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.Antti Mikkola / Yle

Neljä yhtiötä lentää suoraan Lappiin

Germania aloittaa lennot Sveitsin Zürichistä Rovaniemelle kolmen viikon kuluttua, 18. joulukuuta. Saksan Düsseldorfista Kittilään yhtiö lentää joulukuun loppupuolelta ja Berliinistä Rovaniemelle tammikuun 11. päivä lähtien. Nämä kolme reittilentoa lennetään kahdesti viikossa. Lennot jatkuvat kevääseen asti.

Germanian lisäksi myös kolme muuta lentoyhtiötä lentää suoraan ulkomailta Lappiin tänä talvena. Ne ovat Lufthansa, Monarch ja Norwegian.

Lapin matkailu on ollut kovassa huudossa viime aikoina. Tästä talvesta odotetaan Lapin matkailulle kaikkien aikojen ennätystä. Verkkokauppajätti Alibaba on ilmoittanut tuovansa Lappiin ensi vuonna 50 000 kiinalaista. Lisäksi Lappia on hehkutettu tunnetuilla matkailusivustoilla.