1. yle.fi
  2. Uutiset

Jyväskylän Sokos ja Marks & Spencer vähentämässä jopa 35 työsuhdetta

Osuuskauppa Keskimaa aloittaa yt-neuvottelut Jyväskylän Sokoksessa ja Marks & Spencer –myymälässä. Edessä on enimmillään 35 ihmisen irtisanominen. Myös työsuhteiden osa-aikaistamista mietitään.

Jyväskylä
Tavaratalo Sokos on muuttunut reippain askelin kauppakeskukseksi.
Tavaratalo Sokos on muuttunut reippain askelin kauppakeskukseksi.Arvo Vuorela / Yle

Yhteistoimintaneuvottelujen laukaisijana on käyttötavarakaupan heikentyneet markkinat ja asiakkaiden ostokäyttäytymisen merkittävät muutokset viime vuosina. Keskimaa sopeuttaa Sokos-tavaratalon toiminnan vallitsevan kysynnän tasoon. Samaan aikaan S-ryhmä suunnittelee koko Suomessa Marks & Spencer -ketjun franchising-toimintojen tehostamista.

Irtisanomisten ja henkilöstön osa-aikaistamisen lisäksi Keskimaa tavoittelee synergiaetua lisäämällä Sokoksen ja Marks & Spencerin työntekijöiden ristiintyöskentelyä.

Yt-neuvottelut alkavat maanantaina 28.11.2016 ja kestävät kuusi viikkoa. Keskimaa pyrkii minimoimaan henkilöstövaikutukset ja tarjoaa mahdollisuuksien mukaan neuvottelujen piirissä oleville henkilöille töitä Keskimaan muista toimipisteistä.

Osuuskauppa Keskimaa on market- ja tavaratalokauppaa, matkailu- ja ravitsemiskauppaa sekä liikennemyymälä- ja polttonestekauppaa harjoittava monialayritys. Keskimaalla on yli 100 toimipaikkaa. Yritys Keski-Suomen maakunnan suurimpia yli 700 miljoonan euron vuosimyynnillään. Asiakasomistajia osuuskaupalla on yli 123 000. Keskimaa työllistää lähes 2000 henkilöä.

Marks & Spencer avattiin Jyväskylän Sokokseen lokakuussa 2014.
Marks & Spencer avattiin Jyväskylän Sokokseen lokakuussa 2014.Arvo Vuorela / Yle
Lue seuraavaksi