Sebastian Tynkkysen seuraaja: "Ajamme kansallismielisyyttä ja konservatiivisten arvojen puolustamista"

Perussuomalaisten nuorten uuden puheenjohtajan Samuli Voutilan jutuista voi päätellä, että järjestön linja ei todennäköisesti ainakaan lievenny Tynkkysen siirtyessä syrjään.

nuorisojärjestöt
perussuomalaisten nuorten pj.
Samuli Voutila toimii vuoden loppuun asti perussuomalaisten nuorten Pohjois-Savon aluejäjestön johtajana.Perussuomalaiset Nuoret ry

Samuli Voutila, 27, asuu Kuopion keskustassa, pyörittää omaa yritystä ja viettää vapaa-aikaansa salilla sekä ystävien seurassa. Parikymppisestä pienyrittäjästä tuli eilen myös perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja.

Voutila päätyi politiikan pariin vuonna 2011, kun hän liittyi puolueeseen ja nuorisojärjestön jäseneksi. Kuusilapsisessa perheessä on aina keskusteltu yhteiskunnallisista asioista ja Voutila on nuoresta asti ollut aktiivinen erilaisissa järjestöissä ja tapahtumissa.

– Olen tällainen sosiaalinen savolainen ja kokemusta riittää nuoresta iästä huolimatta. Minusta politiikassa kaivataan nyt enemmän myös sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole poliittisia broilereita, Voutila linjaa.

Ajamani arvot näkyvät varmasti tulevana vuonna.

Samuli Voutila

Järjestön vanha puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on yksityishenkilönä syytteessä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta. Voutila kertoo olevansa rauhallinen ja konservatiivinen kaveri.

– Minulle hyvät käytöstavat ovat puoli ruokaa. Kuitenkin meille tärkeissä asioissa, kuten maahanmuttopolitiikassa ja EU-asioissa, uskallamme olla radikaaleja ja käyttää ääntämme. Toivon, että uskallamme olla jatkossa vieläkin rohkeampia ja ylpeämpiä suomalaisuudesta, Voutila julistaa.

Voutila aloittaa tehtävässään vuoden alussa ja hän on listannut teemakseen muun muassa kansallismielisyyden.

– Ajamani arvot näkyvät varmasti tulevana vuonna. Suomen satavuotisjuhlavuotena ajamme arvoinamme kansallismielisyyttä ja konservatiivisten arvojen puolustamista, Voutila sanoo.

Voutilan mielestä nuorisojärjestöjen tehtävä on vallalla olevien käsitysten ravistelu ja asioiden kyseenalaistaminen.

– Käytännön asioista puhutaan kuitenkin myöhemmin porukalla, tämä ei ole yhden miehen show, Voutila jatkaa.

Ulkoministerin kanssa lounaalle

Yhdeksi koko puolueen suurimmista ongelmista Voutila nimeää viestinnän epäonnistumisen. Esimerkiksi pienyrittäjien ALV-helpotuksen läpi vieminen eduskunnassa oli perussuomalaisille voitto. Tämän kaltaisista onnistumisista ei kuitenkaan tiedoteta Voutilan mielestä riittävästi.

– Viestintää ja sitä, miten asioista kerrotaan pitäisi kehittää määrätietoisesti. Haluan auttaa puoluetta tässä, jos suinkin pystyn, Voutila kertoo.

Voutila on merkonomi ja opiskeli Suomen liikemiesten kauppaopistossa. Yrittäjähenkinen nuori mies on ehtinyt saada uuden johtajaroolinsa pyörät pyörimään jo vajaassa vuorokaudessa. Kapulan siirtämisestä Sebastian Tynkkysen kanssa on keskusteltu.

– Sovimme, että tapaamme myöhemmin ja hän siirtää osaamistaan minulle. Juttelin myös Timo Soinin kanssa ja perinteinen puoluejohtajan sekä nuorisojärjestön johtajan lounas järjestetään vielä ennen joulua, Voutila kertoo tyytyväisenä.