Tampereen kaupunki lähtee perustajajäseneksi Uusi yliopisto -säätiöön

Tampereen kaupunginvaltuusto päätti maanantaina lähteä mukaan Tampere3-hanketta toteuttavaan säätiöön.

korkeakoulut
Tampereen korkeakoulujen yhdistyminen
Yle

Tampereen kaupunginvaltuusto hyväksyi maanantaina omalta osaltaan lähteä mukaan perustajajäseneksi Tampere3-hanketta toteuttavaan Uusi yliopisto -säätiöön. Säätiön valmistelussa ovat tähän asti olleet mukana Tampereen yliopisto, Tampereen teknillisen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu.

Viime viikolla Tampereen teknillinen yliopisto päätti keskeyttää hankkeen valmistelun.

Kaupungin tiedotteen mukaan pormestari Anna-Kaisa Ikonen pitää tätä valitettavana.

– Tämä ei silti merkitse hankkeen hautaamista. Meidän on etsittävä ratkaisuja joka tapauksessa korkeakoulutuksen vahvistamiseksi. Mieluiten Tampere3:n kaltainen kokonaisvaltainen ratkaisu, mutta jos ei se onnistu, niin kenties suppeampia ratkaisuja on löydettävissä.

Nykyisten kahden yliopiston ja ammattikorkeakoulun merkitys alueen kasvulle on ollut kiistaton. Ikosen mukaan yhteinen Tampere3 loisi vahvan näkymän tulevaisuuteen ja mahdollistaisi alueen elinvoiman ja kasvun.

– Maakunta- ja soteuudistusten myötä koulutuksesta tulee yhä keskeisempi osa sellaista elinvoimaisuutta, johon kaupungilla on itse mahdollisuus vaikuttaa, muistuttaa Ikonen.

Tampereen valtuustossa korostettiin monissa puheenvuoroissa, että kaupunki on sitoutunut edelleen hankkeeseen. Kaupunki haluaa olla jatkossakin aktiivinen toimija hankkeen toteuttamisessa.