yle.fi-etusivu

Puoluesihteeri Paananen: Ensin pitää tietää, millaista puoluesihteeriä SDP:lle haetaan

Viikonloppuna vaikeasti ymmärrettäviä lausuntoja jatkoaikeistaan antanut demarien puoluesihteeri Reijo Paananen täsmensi jatkohalujaan illan A-studiossa.

A-studio
Reijo Paananen.
Yle

SDP:n puoluesihteeriksi neljä vuotta sitten valittu Reijo Paananen ei antanut vieläkään selkeää vastausta siihen, haluaako hän jatkaa tehtävässään. Demareiden puheenjohtajuus ja puoluesihteerin pesti ovat katkolla puoluekokouksessa helmikuussa.

– Tämä on ollut näköiseni toimenkuva, on ollut helppoa toteuttaa sitä. Nyt on ollut keskustelua siitä, että puoluesihteerin tehtäväkuvaa pitäisi muuttaa. Pitäisi olla toisenlainen. En oikeastaan pysty vastaamaan, jatkanko, ennen kuin se uusi toimeksianto on annettu, selittää Paananen.

Reijo Paananen toivoo, että puolueessa päästäisiin yhteisymmärrykseen siitä, millainen puoluesihteeri tarvitaan.

– Pitää miettiä, halutaanko me pelkästään vaalikoneen pyörittäjä vai halutaanko me näkyvä poliitikko. Sellainen, joka on kentällä tai ei ole. Ne palikat täytyy panna kohdalleen, jotta nähdään minkälaista ihmistä siihen tarvitaan, hän summaa.

Palaute työstä ollut hyvää ja kannustavaa

Paananen sanoo olleensa kahdella puoluesihteerikaudellaan kentän käytettävissä ja saaneensa siitä hyvää palautetta. Hänen korviinsa ei ole kantautunut ajatuksia siitä, ettei hänellä olisi edellytyksiä jatkaa tehtävässään.

– Olen saanut enemmänkin palautetta, että toivottavasti jatkat. Mutta voi olla, että minulle ei kerrota niiden palautetta, jotka eivät toiminnastani pidä. On aika normaalia, että tällaista keskustelua käydään ennen puoluekokousta. Jos katsotaan, että en ole sopiva annettuun tehtävään, niin silloin ei kannata valita minua, napauttaa Paananen.

Reijo Paananen muistuttaa, että niin puoluesihteerin kuin puolueen puheenjohtajankin valinnasta päätetään puoluekokouksessa, johon on juuri valittu 500 puoluekokousedustajaa.

Nykyinen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne ilmoitti viikonloppuna tavoittelevansa jatkokautta. Siitä, haluaisiko hän Paanasen jatkavan, ei ole ollut puhetta.

– Emme ole keskustelleet Rinteen kanssa tästä asiasta.

Paananen sanoo pitävänsä kuitenkin tärkeänä, että puheenjohtaja ja puoluesihteeri tulisivat toimeen, koska he ovat keskeinen työpari.

– Ei pidä tehdä sellaista tilannetta, että puheenjohtaja ja puoluesihteeri eivät tulisi toimeen keskenään. Sehän olisi itsemurha puolueelle, Paananen toteaa.