Edward Snowden: ”Trump on vain presidentti”

Tietovuotaja Edward Snowden vähätteli Yhdysvaltain presidentiksi valitun Donald Trumpin merkitystä Internet-konferenssissa Tukholmassa.

Edward Snowden
Edward Snowdenin kuva heijastettuna valkokankaalle. Yleisöt kuvaa kännyköillä.
Edward Snowden osallistuu internetin välityksellä videokonferensseihin.EPA/ROALD BERIT

– Donald Trump on vain presidentti. Se on tärkeä asema. Mutta se on yksi monista, ” Snowden kommentoi Internetin välityksellä konferenssissa.

Snowden puhui konferenssissa Venäjältä, jossa hän on asuu pakolaisena.

Snowden sanoi myös, että hän ei ole huolissaan Trumpin hallinnon tehostamisesta pidättääkseen hänet. Snowden sanoi myös seisovansa yhä päätöksensä takana vuotaa salaiseksi luokitellut materiaalit.

– En välitä. Tosiasia on, että Trump on CIA:n nimitetty uusi johtaja, joka käyttää minua erityisenä esimerkkinä sanoakseen, että toisinajattelijat on surmattava.

– Uskon päätöksiin, jotka olen tehnyt, Snowden jatkoi.

Snowden kehotti yleisöään olemaan masentumatta Yhdysvaltain presidentin vaalien tuloksesta ja edelleen vaatimaan hallituksilta ja yrityksiltä ihmisen yksityiselämän kunnioitusta.

Tietotekniikka-ammattilainen Snowden paljasti kesällä 2013 USA:n tiedustelun urkkivan kansalaisia laajamittaisesti ympäri maailmaa. Snowden on paljastusten jälkeen elänyt maanpaossa Venäjällä.

Lähteet: AFP