Kaukolämmön hinta laskee alkuvuodesta Riihimäellä

Riihimäen Kaukolämpö Oy:llä on hyviä uutisia asunnonlämmittäjille: kaukolämmön hinta laskee vuoden alusta. Asukkaan säästöt ovat kymmenistä euroista jopa pariin sataan euroon.

Riihimäki
Kaukolämpöä tuottavia lämpöpumppuja Ekokemin laitoksella Riihimäellä
Kaukolämpöä tuottavia lämpöpumppuja Ekokemin laitoksella Riihimäellä.Ville Välimäki / Yle

Kaukolämpöasiakkaiden lämpölaskut pienenevät ensi vuoden alusta Riihimäellä. Omakotiasiakkaiden perusmaksut laskevat noin kuusi ja muiden asiakkaiden noin 2,8 prosenttia. Nykyisin voimassa oleva veroton energiamaksu 47 euroa/MWh laskee 0,50 euroa eli uusi hinta on 46,50 euroa/MWh.

– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että omakotiasukkaille hinnan alennus on noin 50-60 euroa vuodessa ja kerrostaloissa keskimäärin pari sataa euroa, kertoo Riihimäen Kaukolämpö Oy:n toimitusjohtaja Jorma Malmi.

Energiamaksun lasku perustuu siihen, että kaukolämmön ostohinnan hintakehitys on vakaata ja kaukolämmön tuottamiseen käytettävien polttoaineiden hinnat ovat laskeneet. Sama edullisuus jatkuu vielä vuosia.

– Sopimus on voimassa vuoden 2027 loppuun saakka ja se takaa vakaan hintatason kauas tulevaisuuteen.

Sopimus on voimassa vuoden 2027 loppuun saakka.

Jorma Malmi

Riihimäki on ollut jo pitkään maan edullisimpia kaukolämpöpaikkakuntia. Tämä johtuu ennen muuta Ekokemin lämmön hyödyntämisestä.

– Valtaosa Riihimäen Kaukolämmön kaukolämpöenergiasta saadaan Ekokemin voimaloista, yhdyskunta- ja teollisuusjätteitä polttamalla.

Toinen merkittävä kaukolämpöenergian lähde on Versowoodin Riihimäen yksikkö.

Yli puolet riihimäkeläisistä asuu kaukolämmitetyissä kodeissa. Lisäksi kaikki Riihimäen julkiset tilat ja oppilaitokset on Jorma Malmin mukaan kytketty kaukolämpöverkkoon.

Riihimäen Kaukolämpö Oy on perustettu vuonna 1978 ja yhtiön omistaa Riihimäen kaupunki.