VB-valokuvakeskuksen kesänäyttely: National Geographicin 50 parasta kuvaa

Näyttely on esillä kesällä ensimmäistä kertaa Suomessa.

valokuvataide
Uroleijona aavikolla.
VB-valokuvakeskuksen kesänäyttelyssä on esillä muun muassa tämä National Geographicin kuva leijonasta Kalaharin kansallispuistossa.Chris Johns / VB-valokuvakeskuksen mediapankki

Kuopiossa VB-valokuvakeskuksen ensi vuoden näyttelyohjelmistossa nähdään muun muassa maailmankuulun National Geographicin parhaita kuvia.

Kesällä avautuvassa näyttelyssä on esillä 50 ikimuistoisinta valokuvaa yhteisön kokoelmista. 50 Greatest -näyttely on nyt esillä ensimmäistä kertaa Suomessa.

Syksyllä valokuvakeskus juhlistaa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlia kahdessa näyttelyssä. Syyskauden avaa isän ja pojan, Caj ja Stefan Bremerin yhteisnäyttely. Marraskuusta eteenpäin esillä on Jänisten kuvaajasuvun rintamakuvia.

VB-valokuvakeskuksen vuoden avaa kuopiolaisen ammattivalokuvaajan Veikko Kankkusen muistonäyttely Maailmani 1973–2014. Se esittelee laajasti kuvia Kankkusen uran varrelta.

Kevätkaudella nähdään myös valokuvataiteilija Nanna Hännisen ja mediataiteilija Iiu Susirajan tuotoksia. Kevätkauden päättää yhdysvaltaisen valokuvaajamestari Edward Westonin ja hänen jälkeläistensä yhteisnäyttely.