Hyppää sisältöön

Betset-yhtiöt ostaa Mikkelin Betonin – asuntorakentamiseen lisää tehoa

Betset-yhtiöt on ostanut Mikkelin Betoni –konsernin. Kaupan myötä kyyjärveläinen Betset nousee Suomen suurimpien betonisten valmisosien ja ja valmisbetonin valmistajaksi. Yhtiöryppään työntekijämäärä nousee 485 henkilöön.

Betset-yhtiöiden tehdasmäärä Suomessa nousee seitsemään. Kuva: Yle Keski-Suomi

Betset-yhtiöt muodostuu Betset Group Oy:stä ja Betset Oy:stä. Yrityskaupan jälkeen Betsetillä on seitsemän tehdasta Suomessa ja osakkuusyritys Virossa. Vuotuinen yhteenlaskettu liikevaihto Suomessa nousee 80 miljoonaa euroa.

Yritysjärjestelyssä Löytösen suvun omistama Betset-yhtiöt osti koko Mikkelin Betoni Oy:n osakekannan. Myyjät olivat Markku Vähä-Mustajärvi, Heino Ylönen ja Erkki Hänninen. Kauppahintaa osapuolet eivät julkista.

Yrityskaupan myötä Betset on yksi Suomen suurimmista betonisten valmisosien ja valmisbetonin valmistajista. Betsetin tehtaat sijaitsevat Kyyjärvellä, Nurmijärvellä, Hämeenlinnassa ja Helsingissä. Betsetiin liittyy Mikkelin Betonin tehtaat Mikkelistä, Vierumäeltä ja Nummelasta.

– Betset saa erittäin vahvan aseman betonisten valmisosien valmistajana niin toimitila-, teollisuus- kuin asuntokohteissa. Lisäksi laajemman tehdasverkoston ansiosta toimitusvarmuutemme paranee entisestään, sanoo Betset Group Oy:n toimitusjohtaja Mika Löytönen.

Mikkelin Betonille on tärkeää, että perinteikkään yrityksen jatkaja on maineikas yhtiö. Mikkelin Betoni Oy:n toimitusjohtaja Markku Vähä-Mustajärven mukaan Betset-yhtiöt on paras mahdollinen ostaja Mikkelin Betonin asiakkaiden, henkilökunnan ja sidosryhmien kannalta.

Betset on perustettu vuonna 1950. Betsetin Suomen tehtaat työllistävät yhteensä noin 300 henkilöä ja kuluvan tilikauden liikevaihto nousee noin 55 miljoonaan euroon. Mikkelin Betoni on vuonna 1968 perustettu betonialan yritys. Yhtiön tehtaat työllistävät yhteensä 185 henkilöä. Mikkelin Betonin kuluvan tilikauden liikevaihdon ennustetaan nousevan noin 25 miljoonaan euroon.

Suvulla 66 vuotta

Betset-yhtiön juuret ovat 66 vuoden takana. Toivo Löytönen alkoi vuonna 1950 valmistaa Kyyjärvellä kaivonrenkaita, ojarumpuja ja kattotiiliä. Vuosien kehityksen ja tuoreimman kaupan myötä yritysrypäs on kasvanut Suomen viiden suurimman toimijan joukkoon.

– Mikkelin Betoni sopii hyvin meidän strategiaamme osaavan henkilökunnan kautta. Lisäksi heillä on vahva sija pääkaupunkiseudun asuntorakentamisessa, hallituksen puheenjohtaja Hannu Löytönen kertoo.

Hannu Löytönen on yrityksen toisen ja Mika Löytönen kolmannen polven edustaja. Kilpailu alalla kolmen suurimman tekijän varjossa on Löytösen mukaan kovaa.

– Isot pitävät huolen, että kaikista kohteista kilpaillaan verisesti. Myös pienemmissä urakoista riittää pienempiä kilpailijoita. Meidän vahvuus on osaavat tekijät sekä johdossa että lattiatasolla.