Varsinais-Suomen Yrittäjät: Yhteysalusmaksut uhkaisivat saariston yrityksiä

Järjestö kritisoi liikenne- ja viestintäministeriön esitystä yhteysalusliikenteen muuttamisesta maksulliseksi. Yrittäjien mielestä vaikutukset yritystoimintaan on arvioitu ylimalkaisesti.

Kuva: YLE / Pia Ekholm

Varsinais-Suomen Yrittäjät on huolissaan kaavaillusta yhteysalusmaksusta. Järjestö katsoo, että kaikki yritystoimintaan liittyvät kuljetukset ja yrittäjien omat matkat tulisi vapauttaa maksuista.

Vakituista asumista saaristossa ei myöskään saisi vaikeuttaa kohtuuttomasti. Yhteysalus on yrittäjien mukaan asukkaiden ainoa maantie.

Liikenne- ja viestintäministeriö ehdottaa saaristoliikenteen muuttamista parin vuoden ajaksi maksulliseksi.

Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Hanna Munterin mielestä ministeriö on arvioinut maksullisuuden aiheuttamia yritysvaikutuksia ylimalkaisesti.

– Uudet maksut nostaisivat hintoja entisestään ja tekisivät monen yrityksen toiminnan mahdottomaksi. Esityksen vaikutukset matkailijoiden määräänkin arvioidaan vähäisiksi, sanoo Munter Varsinais-Suomen Yrittäjien tiedotteessa.

Maanantaina Varsinais-Suomen maakuntahallitus antoi asiasta samansuuntaisen kannanoton kuin yrittäjät. Maakuntahallituksen mukaan maksujen hyväksyminen merkitsisi suuria vaikeuksia saariston asukkaille ja elinkeinonharjoittajille.