1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. linja-autoliikenne

Porin ikuisuussuunnitelma citylinja nousee haudan partaalta

Porissa aiotaan sittenkin perustaa bussilinja Puuvillan ja keskussairaalan välille palvelemaan uuden matkakeskuksen käyttäjiä.

Porin Linjat on saamassa citylinjan hoidettavakseen. Kuva: Yle

Porin kaupunki aikoo viimein perustaa kauan suunnitellun ja välillä jo lähes haudatun citylinjan Puuvillan ja Satakunnan keskussairaalan välille. Linjalle odotetaan käyttäjiä uudesta matkakeskuksesta, joka yhdistää linja-auto- ja rautatieasemat ensi vuonna.

Cityliikennettä ajettaisiin tavallista pienemmällä bussilla ja sen lippujen hinnat olisivat normaalia matalammat. Bussi kulkisi osan matkaa eli Promenaditunnelissa rautatien alitse kevyen liikenteen väylää pitkin.

Bussi ei kulkisi kävelykadulla vaan ohittaisi sen toiseen suuntaan Isolinnankatua ja toiseen suuntaan Antinkatua pitkin.

Pysäkillä vartin välein

Citybussi kulkisi ensi syksystä alkaen maantaista lauantaihin aamusta iltakuuteen viidentoista minuutin välein. Illalla auto kulkisi puolen tunnin välein.

Linjan järjestäjäksi on tulossa kaupungin oma bussiyhtiö Porin Linjat toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella. Toiveissa on, että bussit käyttäisivät vähäpäästöistä energiaa.

Cityliikenteen aloitusaika voi vielä muuttua, jos matkakeskuksen valmistuminen viivästyy. Linjaa on suunniteltu vuosien ajan.