Tuliko mokattua pikkujouluissa? Asiantuntijan 5 vinkkiä tilanteen korjaamiseksi

Olihan taas firman pikkujoulut! Kivaa oli – kunnes yksi alkoi sättiä työkavereita, toinen sammui pöydän alle ja kolmas liimautui kiinni neljännen huuliin.

pikkujoulu
Olutpullo.
Ismo Pekkarinen / AOP

Vuoden vilkkain pikkujouluaika on nyt. Työtoverit, harrastusporukat ja kaveriryhmät kokoontuvat syömään, juomaan ja pitämään hauskaa. Pimeä alkutalvi katkaistaan karnevaalihenkisellä juhlinnalla.

Aina bilettäminen ei mene ihan putkeen. Riehakas juhlamieli ja alkoholi voivat johtaa riitoihin, epätoivottuihin lähentelyihin tai liialliseen omien henkilökohtaisten asioiden tilittämiseen.

Miten palauttaa työilmapiiri normaaliksi, jos on rikkonut hyvän käytöksen rajat pikkujouluissa? Tapakouluttaja Mirva Saukkola antaa viisi vinkkiä tilanteen normalisoimiseksi.

1. Älä vähättele tapahtunutta

Huonoa käytöstä ei voi laittaa vain pikkujoulujen piikkiin. Juhliminen tai humalassa oleminen ei oikeuta käyttäytymään huonosti.

Vaikeneminen tapahtumista voi pahentaa asiaa.

– Jos tapahtumat lakaisee maton alle eikä itse sano mitään, niin muut saattavat sanoa sitäkin enemmän. Huhumylly lähtee helposti pyörimään.

2. Kysy muilta, aiheuttiko käytöksesi pahennusta

Jos kärhämää on tullut vain yhden ihmisen kanssa, asia on syytä selvittää suoraan hänen kanssaan. Kysy, miten toinen koki sinun käytöksesi. Puhumattomuus voi aiheuttaa ongelmia työntekoon yhdessä.

Myös yleisempi sekoilu on syytä rohkeasti selvittää, eikä vain hymyillä vaivaantuneesti maanantai-palaverissa.

– Asia kannattaa ottaa ihan avoimesti esiin ja kysyä esimerkiksi työkavereilta, että "häiritsinkö käytökselläni näitä pikkujouluja" tai "olinko hämmentävä jollain tavalla". Ei siitä silti kauhean suurta numeroa kannata tehdä.

3. Pyydä anteeksi käytöstäsi

Omien käytösmokien tunnustaminen ja niistä puhuminen on noloa. Avoimuus kuitenkin kannattaa.

– Jos ihminen itse ottaa asian reilusti esille ja sanoo, että "muuten oli hauskat juhlat, mutta saattoi tapahtua ylilyöntejä. Pahoittelen jos loukkasin ketään", niin se on reilu meininki. Sitten asia on käsitelty ja voidaan jatkaa normaaliin arkeen.

Joskus ei itse huomaa käyttäytyneensä epäsopivasti. Jos työkaveri sitten asiasta huomauttaa, ei siitä pitäisi hermostua, vaan yrittää rauhallisesti keskustella asiasta.

4. Suhteuta asiat oikeisiin mittasuhteisiin

Juhlissa saa pitää hauskaa riehakkaastikin. Sopimatonta käytös on silloin, jos se aiheuttaa toisissa epämiellyttäviä tunteita. Me ihmiset olemme erilaisia: jotkut ovat kuin norsuja posliinikaupassa ja toiset herkkiä mimosan kukkia.

– On ihmisiä, jotka murehtivat päivätolkulla sitä, että vahingossa tiputtivat servietin lattialle. Sitten on niitä, jotka railakkaasti todellakin tekevät käytösmokia.

On myös helpottavaa ymmärtää, että itselle nolo asia voi jäädä toisilta lähes huomaamatta.

– Hirveän usein ihmiset itse kuvittelevat tehneensä jotain hyvinkin epämääräistä ja kukaan muu ei ole huomannut yhtään mitään. Jos joku selittää päivästä toiseen, miten häntä nolottaa servietin tiputtaminen lattialle, niin sehän ei oikeastaan kiinnosta ketään.

5. Ota opiksesi, juhli ilman syyllisyyttä

Tapakouluttaja Mirva Saukkola painottaa, ettei halua syyllistää ketään. Juhlissa voi ja pitää olla hauskaa, riehakastakin. Parhaimmillaan jaettu ilonpito parantaa työpaikan ihmissuhteita ja ilmapiiriä.

Saukkola rohkaisee myös ujompia ja työyhteisöön etäisyyttä pitäviä edes piipahtamaan pikkujouluissa.

– Sen sijaan, että ajattelisi sen olevan pakkopullaa, voisi miettiä, mitä kaikkea mukavaa siellä voi tapahtua ja minkälaisia kiinnostavia keskusteluja voi olla.

Pikkujoulujen viettäminen on myös siistiytynyt.

– Työelämän paineet ja tulosvastuu ovat muuttuneet paljon kovemmiksi. Ehkä nykyään pikkujouluista odotetaan iloista verkostoitumistapahtumaa, eikä niinkään tosi railakasta juhlimista. Kulttuuri on muuttunut aika vahvasti.